Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pew Research: Izrael orkestrirao napad na WTC 11. rujna da bi ra┼íirio islamofobiju

Pew Research: Izrael orkestrirao napad na WTC 11. rujna da bi raširio islamofobiju

neboder-avionIstra┼żiva─Źki centar Pew pokazao je da je Izrael pomogao orkestrirati napad 11. rujna 2001. kao dio projekta islamofobije kojim bi se zamjenio komunizam za ÔÇ×islamski terorizamÔÇŁ kao novu globalnu prijetnju

Prema politi─Źkom komentatoru Kevin Barrettu, napad 11. rujna 2001. je dopustio Tel Avivu i njegovim saveznicima da dalje provode njihovu Agendu Novog svjetskog poretka.

Istra┼żivanje centra Pew je pokazalo da gotovo tri ─Źetvrtina ameri─Źkih muslimana vidi Trumpa kao neprijateljski nastrojenog prema njima.

┼áezdeset i ─Źetiri posto onih s razli─Źitim identitetima islama, kao ┼íto je pokrivalo za glavu za ┼żene, naveo je da su nedavno do┼żivjeli nekakvu vrstu diskriminaciju i gotovo polovica njih ka┼że da su imali iste probleme pro┼íle godine, poput tretiranja s nepovjerenjem, prijetnji i nazivanja pogrdnim imenima.

ÔÇ×Trump ja┼íe svoj ured na valu islamofobije koji mu je pomogao da se uzdigneÔÇŁ, rekao je Barrett. ÔÇ×Ova islamofobija je bila vrsta osnove ameri─Źke politi─Źke kohezije od napada 11. rujna 2001. godine.ÔÇŁ

Analiti─Źar tvrdi da su Izrael, SAD i njihovi saveznici orkestrirali 9/11 ÔÇ×operaciju za odnose s javno┼í─çuÔÇŁ i koristili ju kao izgovor za zamjenu komunizma sa terorizmom kao ÔÇ×sljede─çeg velikog civilizacijskog neprijatelja.ÔÇŁ

ÔÇ×Dakle, 9/11 je bio dio projekta za stvaranje me─Ĺugeneracijske, i u biti, trajne mr┼żnje prema muslimanima u populaciji SAD-a i to je bila nova orijentacija na ZapaduÔÇŁ, rekao je Barrett.


Pozivaju─çi se na Izrael kao ÔÇ×glavnog korisnikaÔÇŁ napada i rastu─çi trend islamofobije, Barret je napomenuo da je napad tako─Ĺer kori┼íten da bi se ÔÇ×destabilizirao Bliski istok u ime zapadnih ekonomskih interesa.ÔÇŁ

Znanstvenik je rekao da Trump, iako ne zna puno o svjetskim poslovima, ima ÔÇ×dobar instinktÔÇŁ u populisti─Źkoj politici te je znao da je islamofobija pristup koji bi na kraju ipak namamio bira─Źe.

Tijekom kampanje, Trump je rekao: ÔÇ×Islam nas mrziÔÇŁ i predlo┼żio ÔÇ×ukupno i potpuno zatvaranje granica za muslimane prema Sjedinjenim Ameri─Źkim Dr┼żavamaÔÇŁ, te pra─çenje ameri─Źkih d┼żamija i slu┼żbeno ponovno uveo pojam ÔÇ×islamski terorizamÔÇŁ u ameri─Źki politi─Źki ┼żargon.

I samo sedam dana nakon ┼íto je preuzeo du┼żnost 20. sije─Źnja, Trump je potpisao izvr┼ínu naredbu o zabrani ulaska muslimana iz sedam ve─çinom muslimanskih zemalja u SAD.

Barrett je istaknuo da ameri─Źki muslimani trebaju preuzeti aktivniju ulogu u razotkrivanju stvarnosti ovog ÔÇ×anti-islamskog ┼żrtvenog radaÔÇŁ koji je okrivio muslimane za seriju napada pod ‘la┼żnom zastavom’. (presstv)

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,