Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Pew Research: Izrael orkestrirao napad na WTC 11. rujna da bi raširio islamofobiju

Pew Research: Izrael orkestrirao napad na WTC 11. rujna da bi raširio islamofobiju

neboder-avionIstraživački centar Pew pokazao je da je Izrael pomogao orkestrirati napad 11. rujna 2001. kao dio projekta islamofobije kojim bi se zamjenio komunizam za „islamski terorizam” kao novu globalnu prijetnju

Prema političkom komentatoru Kevin Barrettu, napad 11. rujna 2001. je dopustio Tel Avivu i njegovim saveznicima da dalje provode njihovu Agendu Novog svjetskog poretka.

Istraživanje centra Pew je pokazalo da gotovo tri četvrtina američkih muslimana vidi Trumpa kao neprijateljski nastrojenog prema njima.

Šezdeset i četiri posto onih s različitim identitetima islama, kao što je pokrivalo za glavu za žene, naveo je da su nedavno doživjeli nekakvu vrstu diskriminaciju i gotovo polovica njih kaže da su imali iste probleme prošle godine, poput tretiranja s nepovjerenjem, prijetnji i nazivanja pogrdnim imenima.

„Trump jaše svoj ured na valu islamofobije koji mu je pomogao da se uzdigne”, rekao je Barrett. „Ova islamofobija je bila vrsta osnove američke političke kohezije od napada 11. rujna 2001. godine.”

Analitičar tvrdi da su Izrael, SAD i njihovi saveznici orkestrirali 9/11 „operaciju za odnose s javnošću” i koristili ju kao izgovor za zamjenu komunizma sa terorizmom kao „sljedećeg velikog civilizacijskog neprijatelja.”

„Dakle, 9/11 je bio dio projekta za stvaranje međugeneracijske, i u biti, trajne mržnje prema muslimanima u populaciji SAD-a i to je bila nova orijentacija na Zapadu”, rekao je Barrett.

Pozivajući se na Izrael kao „glavnog korisnika” napada i rastući trend islamofobije, Barret je napomenuo da je napad također korišten da bi se „destabilizirao Bliski istok u ime zapadnih ekonomskih interesa.”

Znanstvenik je rekao da Trump, iako ne zna puno o svjetskim poslovima, ima „dobar instinkt” u populističkoj politici te je znao da je islamofobija pristup koji bi na kraju ipak namamio birače.

Tijekom kampanje, Trump je rekao: „Islam nas mrzi” i predložio „ukupno i potpuno zatvaranje granica za muslimane prema Sjedinjenim Američkim Državama”, te praćenje američkih džamija i službeno ponovno uveo pojam „islamski terorizam” u američki politički žargon.

I samo sedam dana nakon što je preuzeo dužnost 20. siječnja, Trump je potpisao izvršnu naredbu o zabrani ulaska muslimana iz sedam većinom muslimanskih zemalja u SAD.

Barrett je istaknuo da američki muslimani trebaju preuzeti aktivniju ulogu u razotkrivanju stvarnosti ovog „anti-islamskog žrtvenog rada” koji je okrivio muslimane za seriju napada pod ‘lažnom zastavom’. (presstv)

 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,