Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Pentagon sprema vojnu intervenciju na Filipinima nakon uvoza ISIS-ovih terorista

Pentagon sprema vojnu intervenciju na Filipinima nakon uvoza ISIS-ovih terorista

avion-duterteSjedinjene Države namjeravaju otpočsti vojnu operaciju u kojoj će Ratno zrakoplovstvo te zemlje izvesti zračne napade na pozicije Daesu-a na teritoriju Filipina, javila je televizija NBC, pozivajući se na izvore u Ministarstvu obrane zemlje

Plan Pentagona bi mogao biti predstavljen danas. Prema podacima izvora američke televizije, predlaže se da se u operaciji koriste dronovi.

Ako plan bude odobren, američka vojska bi mogla izvodi akcije protiv militanata ISIS-a na Filipinima koji predstavljaju prijetnju za saveznike SAD u Pacifičkoj regiji, među kojima su i oružane snage te azijske otočne zemlje.

Kako je priopćio glasnogovornik Pentagona Geoff Devis, Washington surađuje s Manilom u borbi protiv terorizma već 15 godina.

U ovom trenutku na Filipinima se nalazi mala skupina američkih vojnika koji pružaju potporu zemlji u borbi protiv militanata Daesu-a.

Jučer je državni tajnik SAD-a Rex Tilerson, koji je doputovao u Manilu na summit ASEAN-a, naglasio da Washington razmjenjuje obavještajne podatke sa Manilom i da joj je ustupio nekoliko lakih aviona i dronova za zračno izviđanje.

Pored toga, Washington daje preporuke o strategiji borbe protiv ekstremista, dodao je.

Koliko je to istina, s obzirom da je predsjednik filipina Duterte odlučio nedavno izbaciti američku vojsku van zemlje i pridružiti se saveznicima poput Rusije i Kine.

No činjenica je da će SAD još jednom ilegalno ratovati u zemlji u kojoj su navodno teroristi ISIS-a koji jedva pričaju filipinskim jezikom, a većinom su sa arapskog govornog područja.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,