Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Imperial College London: LSD liječi depresiju u 30 sekundi

Imperial College London: LSD liječi depresiju u 30 sekundi

lsd-lijekPsihodelične droge kao što su LSD i magične gljive su mnogo moćniji, ne-zarazni način na liječenje depresije, prema istraživačima javnog istraživačkog sveučilišta Imperial College London

Nakon godina prohibicije u Sjedinjenim Američkim Državama, psihijatrijski istraživači kažu da su uzbuđeni u tome da sada mogu iskoristiti moćne zdravstvene beneficije psihodelika i koristiti ih u revolucionarnim tretmanima za mentalno zdravlje.

Kako novi dokumentarac „A New Understanding: The Science of Psilocybin” pokazuje, rezultati koje smo do sada vidjeli su vrlo očiti i snažni. Možda je zanimljivo, film pokazuje kako ove tvari preobražavaju ljude koji prolaze ovu terapiju.

„Psilocibin ima efekte samo 30 sekundi nakon uzimanja kakve imaju antidepresivi nakon tri do četiri tjedna uzimanja”, rekao je profesor neuropsihoparmakologije David Nutt sa odjela znanosti mozga sa Imperial College London, objašnjava se u filmu.

Istraživači su otkrili da jedna doza psilocibina u terapiji može imati preobražavajući učinak na mentalno zdravlje – kao „kirurška intervencija” – mogućnosti za liječenjem čak i slučajeva depresije i tjeskobe koji su otporni na standardnu​terapiju, su izrazito velike.

Film prati istraživače i ispitanike koji su na čelu ove psihodelične studije modernog doba. Oboljeli od raka okrenuti tjeskobi kraja života pričaju o tome kako im njihovo iskustvo pomaže da prevladaju patnju i prihvate svoje stanje. Zdravi dobrovoljci koji su probali psilocibin po prvi put kako bi se pokazati da se može sigurno koristiti u terapijskom okruženju opisuju način na koji je „put” promijenio njihovu percepciju.

To je fascinantno za vidjeti.

Na osnovnoj razini, dio mozga koji se čini da koordinira raspoloženjem i vrlo je aktivan u slučaju depresije čini se da se u osnovi smiri na neko vrijeme, omogućujući da se formiraju veze među regijama mozga koje rijetko komuniciraju jedne s drugima. Psilocibin oponaša učinak kojeg možemo vidjeti u glavama dugoročnih majstora meditacije.

„U smislu da li te tvari izazvaju halucinacije, one su malo pogrešno klasificirane, jer halucinacija je iskustvo nekih senzornih fenomena temeljenih na podražajima koji ne postoji u stvarnosti, i koji su dobiveni interno”, kaže Stephen Ross, izvanredni profesor psihijatrije na NYU School of medicine, u intervjuu u filmu. „Versus iluzija će vam npr. pokazati kako se zid topi, to bi bila iluzija, a ti lijekovi uzrokuju više iluzija nego iskrene halucinacije, oni mijenjaju kako vidimo prave poticaje.”

Kako bi izazvali ove učinke, ti lijekovi aktiviraju 2a receptore kod serotonina, objašnjava David Nichols, predsjednik i suosnivač instituta Heffter Research.

Ali nešto ima u ovom iskustvu – aktivacija mozga, iluzije i halucinacije – čine nešto dublje što je malo teže razumjeti. U mogućnost je pouzdano izazvati ono što znanstvenici nazivaju „mistično iskustvo.” To iskustvo je jako povezano sa trajnim učincima.

Ljudi se vrate iz tog putovanja promijenjeni.

Pogledajte trailer:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , ,