Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » EU SE RASPADA! SUD EUROPSKE UNIJE DAO NAZNAKE DA ĆE PRESUDITI PROTIV ANTI-IMIGRANATSKIH DRŽAVA U PRAVNOJ BITCI

EU SE RASPADA! SUD EUROPSKE UNIJE DAO NAZNAKE DA ĆE PRESUDITI PROTIV ANTI-IMIGRANATSKIH DRŽAVA U PRAVNOJ BITCI

imigranti-transparentSudski savjetnik odbacuje argumente Mađarske i Slovačke protiv nasilnih imigrantskih kvota

Preliminarna odluka savjetnika najvišeg suda EU mogla bi predstavljati nepovoljan presedan za Mađarsku, Slovačku i njihovih saveznika u žatu bitke između Bruxellesa i istočnoeuropskih naroda oko “izbjegličkih” kvota za preseljenje.

Europski sud pravde (ECJ) – najviši sud koji se bavi zakonima EU – preporučuje da se odbace argumenti koje su donijele Budimpešta i Bratislava, koji tvrde da su obvezne kvote protuzakonite.

“Osporena odluka automatski pomaže da se oslobodi znatan pritisak na sustave azila Italije i Grčke nakon imigracijske krize u ljeto 2015. i … stoga je prikladna za postizanje cilja kojeg provodi”, rekao je glavni odvjetnik Europskog suda Yves Bot, u srijedu u Luksemburgu.

Povjerenik Europske unije za poslove migranta, Dimitri Avramopoulos, pohvalio je Botovo mišljenje, rekavši: “Niti jedan od argumenata koje su postavili ne opravdava ne provođenje odluke o preseljenju imigranata u njihove zemlje”.

“Jedna stvar je vrlo jasna: preseljenje funkcionira ako postoji politička volja”, dodao je. “Naš cilj je i ostaje osigurati da se ljudi preselile do kraja rujna 2017.”

Mađarska i Slovačka su odgovorile su Botovu odluku, a mađarski ministar pravosuđa Pal Volner je izjavio: “Glavni elementi izjave su politički, koji se praktički koriste za prikrivanje činjenice da u njima nema pravnih argumenata”.

“Tvrdimo da je odluka koju je odobrilo Vijeće ministara unutarnjih poslova u suprotnosti s odlukom Europskog vijeća i da obvezne kvote neće biti usvojene”, rekao je slovački predsjednik Robert Fico u priopćenju, dodajući kako je Botova odluka “neobvezujuća.”

Premda preporuka Bota Europskom sudu za ljudska prava nije pravno obvezujuća, sud u pravilu slijedi savjete svojih savjetnika i mogao bi službeno vladati Mađarskom i Slovačkom kada donese pravosnažnu odluku u nadolazećim tjednima – odluka koja će odjeknuti u cijeloj Europskoj uniji kao eksplodirajuća migrantska kriza koja prijeti da će razdvojiti superdržavu EU.

Savez anti-imigrantskih država i dalje raste u broju i zamahu, s Mađarskom, Slovačkom, Poljskom i Češkom Republikom koja predvodi koaliciju protiv primanja muslimanskih ilegalnih imigranata.

“Mađarski premijer Viktor Orban bio je najsporniji čelnik koji je osporio plan za prihvat “izbjeglica”, redovito optužujući Bruxelles da radi zajedno s onim što on naziva “mrežom mafije Georgea Sorosa” isprepletenih vladinih tijela, nevladinih organizacija i medija da bi prisilili stvaranje “nove, miješane, muslimanske Europe”.

“Moramo ustati protiv mreže Soroseve mafije i birokrata u Bruxellesu”, rekao je Orban tijekom nedavnog govora u Rumunjskoj. “Morat ćemo se boriti protiv medija kojima oni upravljaju.”

Orban je obećao da će “zapadnoeuropski kršćani uvijek moći pronaći sigurnost”.

“Primjer oslabljenja nacionalnog identiteta koji je oslabljen, uništen i slomljen, je Poljska” , upozorio je. “Mađarska će iskoristiti svaku pravnu mogućnost u Europskoj uniji da bude solidarna s Poljcima”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,