Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » EU SE RASPADA! SUD EUROPSKE UNIJE DAO NAZNAKE DA ─ćE PRESUDITI PROTIV ANTI-IMIGRANATSKIH DR┼ŻAVA U PRAVNOJ BITCI

EU SE RASPADA! SUD EUROPSKE UNIJE DAO NAZNAKE DA ─ćE PRESUDITI PROTIV ANTI-IMIGRANATSKIH DR┼ŻAVA U PRAVNOJ BITCI

imigranti-transparentSudski savjetnik odbacuje argumente Ma─Ĺarske i Slova─Źke protiv nasilnih imigrantskih kvota

Preliminarna odluka savjetnika najvi┼íeg suda EU mogla bi predstavljati nepovoljan presedan za Ma─Ĺarsku, Slova─Źku i njihovih saveznika u ┼żatu bitke izme─Ĺu Bruxellesa i isto─Źnoeuropskih naroda oko “izbjegli─Źkih” kvota za preseljenje.

Europski sud pravde (ECJ) – najvi┼íi sud koji se bavi zakonima EU – preporu─Źuje da se odbace argumenti koje su donijele Budimpe┼íta i Bratislava, koji tvrde da su obvezne kvote protuzakonite.

“Osporena odluka automatski poma┼że da se oslobodi znatan pritisak na sustave azila Italije i Gr─Źke nakon imigracijske krize u ljeto 2015. i … stoga je prikladna za postizanje cilja kojeg provodi”, rekao je glavni odvjetnik Europskog suda Yves Bot, u srijedu u Luksemburgu.

Povjerenik Europske unije za poslove migranta, Dimitri Avramopoulos, pohvalio je Botovo mi┼íljenje, rekav┼íi: “Niti jedan od argumenata koje su postavili ne opravdava ne provo─Ĺenje odluke o preseljenju imigranata u njihove zemlje”.

“Jedna stvar je vrlo jasna: preseljenje funkcionira ako postoji politi─Źka volja”, dodao je. “Na┼í cilj je i ostaje osigurati da se ljudi preselile do kraja rujna 2017.”

Ma─Ĺarska i Slova─Źka su odgovorile su Botovu odluku, a ma─Ĺarski ministar pravosu─Ĺa Pal Volner je izjavio: “Glavni elementi izjave su politi─Źki, koji se prakti─Źki koriste za prikrivanje ─Źinjenice da u njima nema pravnih argumenata”.


“Tvrdimo da je odluka koju je odobrilo Vije─çe ministara unutarnjih poslova u suprotnosti s odlukom Europskog vije─ça i da obvezne kvote ne─çe biti usvojene”, rekao je slova─Źki predsjednik Robert Fico u priop─çenju, dodaju─çi kako je Botova odluka “neobvezuju─ça.ÔÇŁ

Premda preporuka Bota Europskom sudu za ljudska prava nije pravno obvezuju─ça, sud u pravilu slijedi savjete svojih savjetnika i mogao bi slu┼żbeno vladati Ma─Ĺarskom i Slova─Źkom kada donese pravosna┼żnu odluku u nadolaze─çim tjednima – odluka koja ─çe odjeknuti u cijeloj Europskoj uniji kao eksplodiraju─ça migrantska kriza koja prijeti da ─çe razdvojiti superdr┼żavu EU.

Savez anti-imigrantskih dr┼żava i dalje raste u broju i zamahu, s Ma─Ĺarskom, Slova─Źkom, Poljskom i ─îe┼íkom Republikom koja predvodi koaliciju protiv primanja muslimanskih ilegalnih imigranata.

“Ma─Ĺarski premijer Viktor Orban bio je najsporniji ─Źelnik koji je osporio plan za prihvat “izbjeglica”, redovito optu┼żuju─çi Bruxelles da radi zajedno s onim ┼íto on naziva “mre┼żom mafije Georgea Sorosa” isprepletenih vladinih tijela, nevladinih organizacija i medija da bi prisilili stvaranje “nove, mije┼íane, muslimanske Europe”.

“Moramo ustati protiv mre┼że Soroseve mafije i birokrata u Bruxellesu”, rekao je Orban tijekom nedavnog govora u Rumunjskoj. “Morat ─çemo se boriti protiv medija kojima oni upravljaju.”

Orban je obe─çao da ─çe “zapadnoeuropski kr┼í─çani uvijek mo─çi prona─çi sigurnost”.

“Primjer oslabljenja nacionalnog identiteta koji je oslabljen, uni┼íten i slomljen, je Poljska” , upozorio je. “Ma─Ĺarska ─çe iskoristiti svaku pravnu mogu─çnost u Europskoj uniji da bude solidarna s Poljcima”.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,