Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Tragovi kokaina kod faraona dokazuju da su Egip─çani prvi otkrili Ameriku – a ne Kolumbo

Tragovi kokaina kod faraona dokazuju da su Egip─çani prvi otkrili Ameriku – a ne Kolumbo

faraon-amerikaKristofor Kolumbo nije bio prvi stranac koji je otkro Ameriku, prema novim dokazima koji sugeriraju da su Egipćani posjetili Ameriku još 1.000 godina prije Krista i trgovali sa mještanima te kupovali duhan i kokain

Njema─Źka znanstvenica Dr. Svetla Balabanova je prou─Źavala mumificirane ostatake Lady Henut Taui, ─Źlana drevne egipatske vladaju─çe klase, kada je otkrila ne┼íto iznena─Ĺuju─çe – mumija je imala tragove nikotina i kokaina.

Sumnje u pogledu nalaza dovele su do alternativnih hipoteza, na primjer, da su testovi kontaminirani ili su mumije bile moderne krivotvorine, ali te ideje su bile pobijene, te su i mumije i rezultati ispitivanja pokazani kao vjerodostojni.

Rezultati su posebno iznena─Ĺuju─çi s obzirom da se duhan i biljka Koke, koji su prona─Ĺene samo u Americi u to vrijeme, nisu izvozile u inozemstvo do viktorijanskog doba u 19. stolje─çu. Je li mogu─çe da su drevni Egip─çani doputovali do Amerike prije 3000 godina?

Epoha Times izvještava da niz arheoloških otkrića zasigurno sugerira da su Egipćani bili vladari mora. U okolici Egipta 1477 godina prije Krista, Kraljica Hatshepsut je financirala tajanstvenu inozemnu ekspediciju u zemlju Punt, koji je prikazan na reljefu u Deir el-Bahri (današnji Luxor).

U ekspediciji se nalazilo pet brodova, svaki du┼żine 20 metara, koji je nosio 210 ljudi i bio nakrcan zlatom, drve─çem i egzoti─Źnim ┼żivotinjama koje se mogu na─çi samo uz obalu Afrike i Arapskog poluotoka, ┼íto pokazuje da su Egip─çani bili u stanju poduzeti oceanska putovanja prili─Źno velikih razmjera.


Zatim, u 2011., niz zna─Źajnih otkri─ça na potezu od Crvenog mora dokazali su da su Egip─çani bili iskusni pomorci. Arheol┼íka iskapanja isu┼íene lagune, poznate kao Mersa Gawasis, prona┼íla su tragove negda┼ínje luke koja je jednom bila luka iz koje su zapo─Źinjala putovanja poput Hatshepsut na otvoreno more.

Unutar niza umjetnih ┼ípilja na┼íli su drvo, snast, sidra od vapnenca, vesla, tepihe od trske, cedar daske i ostatke najstarijih pomorskih brodova ikad otkrivene, koji su ponudili ─Źvrste dokaze nauti─Źkih korijena Egip─çana.

Daljnji dokaz egipatskih putovanja prema Americi dolaze od intrigantnog, ali nepotvr─Ĺenog otkri─ça iz regije Marble Grand Canyon. Prema novinama u Arizoni, 5. travnja 1909. dva istra┼żiva─Źa koja su bila financirana od strane Smithsonian Instituta prona┼íla su razne egipatske artefakate, uklju─Źuju─çi i stolove sa hijeroglifima unutar ┼ípilje.

Me─Ĺutim, Smithsonian Institut nema teku─çe evidencije o nalazu. Takvo otkri─çe bi ponudilo ─Źvrste dokaze o egipatskom putovanje u Ameriku, ali mo┼żda je ipak nezgodno prepisati povijesne knjige i mijenjati dugo odr┼żavanu tradiciju kao ┼íto je dan proslave Kolumbovog dana.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,