Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Tragovi kokaina kod faraona dokazuju da su Egipćani prvi otkrili Ameriku – a ne Kolumbo

Tragovi kokaina kod faraona dokazuju da su Egipćani prvi otkrili Ameriku – a ne Kolumbo

faraon-amerikaKristofor Kolumbo nije bio prvi stranac koji je otkro Ameriku, prema novim dokazima koji sugeriraju da su Egipćani posjetili Ameriku još 1.000 godina prije Krista i trgovali sa mještanima te kupovali duhan i kokain

Njemačka znanstvenica Dr. Svetla Balabanova je proučavala mumificirane ostatake Lady Henut Taui, člana drevne egipatske vladajuće klase, kada je otkrila nešto iznenađujuće – mumija je imala tragove nikotina i kokaina.

Sumnje u pogledu nalaza dovele su do alternativnih hipoteza, na primjer, da su testovi kontaminirani ili su mumije bile moderne krivotvorine, ali te ideje su bile pobijene, te su i mumije i rezultati ispitivanja pokazani kao vjerodostojni.

Rezultati su posebno iznenađujući s obzirom da se duhan i biljka Koke, koji su pronađene samo u Americi u to vrijeme, nisu izvozile u inozemstvo do viktorijanskog doba u 19. stoljeću. Je li moguće da su drevni Egipćani doputovali do Amerike prije 3000 godina?

Epoha Times izvještava da niz arheoloških otkrića zasigurno sugerira da su Egipćani bili vladari mora. U okolici Egipta 1477 godina prije Krista, Kraljica Hatshepsut je financirala tajanstvenu inozemnu ekspediciju u zemlju Punt, koji je prikazan na reljefu u Deir el-Bahri (današnji Luxor).

U ekspediciji se nalazilo pet brodova, svaki dužine 20 metara, koji je nosio 210 ljudi i bio nakrcan zlatom, drvećem i egzotičnim životinjama koje se mogu naći samo uz obalu Afrike i Arapskog poluotoka, što pokazuje da su Egipćani bili u stanju poduzeti oceanska putovanja prilično velikih razmjera.

Zatim, u 2011., niz značajnih otkrića na potezu od Crvenog mora dokazali su da su Egipćani bili iskusni pomorci. Arheolška iskapanja isušene lagune, poznate kao Mersa Gawasis, pronašla su tragove negdašnje luke koja je jednom bila luka iz koje su započinjala putovanja poput Hatshepsut na otvoreno more.

Unutar niza umjetnih špilja našli su drvo, snast, sidra od vapnenca, vesla, tepihe od trske, cedar daske i ostatke najstarijih pomorskih brodova ikad otkrivene, koji su ponudili čvrste dokaze nautičkih korijena Egipćana.

Daljnji dokaz egipatskih putovanja prema Americi dolaze od intrigantnog, ali nepotvrđenog otkrića iz regije Marble Grand Canyon. Prema novinama u Arizoni, 5. travnja 1909. dva istraživača koja su bila financirana od strane Smithsonian Instituta pronašla su razne egipatske artefakate, uključujući i stolove sa hijeroglifima unutar špilje.

Međutim, Smithsonian Institut nema tekuće evidencije o nalazu. Takvo otkriće bi ponudilo čvrste dokaze o egipatskom putovanje u Ameriku, ali možda je ipak nezgodno prepisati povijesne knjige i mijenjati dugo održavanu tradiciju kao što je dan proslave Kolumbovog dana.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,