Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » ‘EKOLOŠKI DUG’ DOŠAO RANIJE NEGO IKADA: Od 2. kolovoza 2017. čovječanstvo počinje živjeti ‘na kredit’

‘EKOLOŠKI DUG’ DOŠAO RANIJE NEGO IKADA: Od 2. kolovoza 2017. čovječanstvo počinje živjeti ‘na kredit’

zemlja-ekologijaČovječanstvo će od 2. kolovoza početi živjeti “na kredit”, budući da ćemo do tog dana službeno potrošiti zalihe vode, zemljišta i čistog zraka za ovu godinu

Prema navodima skupina za zaštitu okoliša i mreže “Global footprint”, ono što treba da nas zabrine jeste da taj dan dolazi ranije nego prošle godine. To znači da će čovječanstvo do kraja ove godine živjeti “na kredit”.

“Do 2. kolovoza 2017. godine iskoristit više od prirode nego što ona može obnoviti za cijelu jednu godinu. To znači da smo za sedam mjeseci emitirali veću količinu štetnih plinova, zagadili oceane i šume više nego što mogu podnijeti za godinu dana, ulovili mnogo više ribe, posjekli mnogo više drva i konzumirali više vode nego što država može proizvesti u tom razdoblju”, navodi se u priopćenju.

Mjerenje se vrši od 1986. godine, a ove godine je datum kada smo službeno iscrpili planet došao ranije nego ikad.

Primjerice, 1993. godine taj dan je bio 21 listopada, 2003. godine 22. rujan, a 2015. godine 13. kolovoza.

Na ovaj način se preko ove organizacije vrši pritisak na globalno čovječanstvo i utjeruje strah od globalnog zatopljenja, jer nitko ne zna kolike su zalihe zemlje, oceana, šuma, riba, drveća i kolika je štetna razina CO2 u zraku s obzirom da šume i vegetacija koristi CO2 rast i razmnožavanje.
 
(sputniknews.com)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,