Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Ako ste mu┼íkarac i ako koristite ovaj dezodorans – postoji mogu─çnost da vam narastu grudi

Ako ste mu┼íkarac i ako koristite ovaj dezodorans – postoji mogu─çnost da vam narastu grudi

ljakseU vlasni┼ítvu kompanije Unilever, brand dezodoransa Axe uklju─Źuje niz mu┼íkih proizvoda za higijenu sa mnogim sastojcima koji nikada nisu niti testirani na sigurnost prema CIR – Cosmetic Ingredient Review

KEMIKALIJE KOJE REMETE ENDOKRINI SUSTAV

Axe proizvodi su nakrcani kemikalijama koje remete endokrini sustav. Endokrini razara─Źi su egzogeni, sinteti─Źke kemikalije koje imaju u─Źinak na ljude poput hormona i ometaju endokrini sustav ili opona┼íaju ili blokiraju na┼íe prirodne hormone, naru┼íavaju─çi njihove tjelesne funkcije.

Članovi znanstvenici endokrinog društva objavili su izvješće u kojem tvrde:

ÔÇ×Mi predstavljamo dokaz da endokrini razara─Źi imaju u─Źinak na mu┼íku i ┼żensku reprodukciju, da mogu uzrokovati rast dojki i rak, rak prostate, neuroendokrinologiju, rak ┼ítitnja─Źe, poremetiti metabolizam i izazvati pretilost i kardiovaskularnu endokrinologiju.ÔÇŁ

Nove studije su tako─Ĺer otkrile da ove ┼ítetne kemikalije mogu biti uzrok fizi─Źke feminizacije u mu┼íkaraca.

Studija objavljena od strane International Journal of Andrology otkrila je da se feminizacija dje─Źaka sada mo┼że vidjeti kroz njihove navike igranja.

Medicinski stru─Źnjaci se sada pitaju da li izlo┼żenost godinama tih otrovnim kemikalijama je razlog za┼íto toliko starijih ljudi imaju niske razine testosterona i do┼żivljava erektilne disfunkcije. Tako da oni uzimaju malu plavu pilulu i bivaju izlo┼żeni jo┼í vi┼íe kemikalija i ciklus se nastavlja.

ALUMINIJEV CIRKONIJEV TETRAKLOROHIDREKS GLI

Aluminij cirkonij tetraklorohidreks gli je aktivni sastojak u Axe dezodoransima. Jedna ili vi┼íe studija na ┼żivotinjama je pokazala ┼ítetne utjecaje na bubrezima ili mokra─çnom sustavu pri vrlo niskim dozama, stanice sisavaca pokazuju rezultate mutacija, a studije na ┼żivotinjama pokazuju reproduktivne efekte pri umjerenim dozama.

Aluminij je prvi put prepoznat kao ljudski neurotoksin 1886., prije nego ┼íto se koristio kao antiperspirant. Neurotoksin je tvar koja uzrokuje o┼íte─çenje ┼żivaca ili ┼żiv─Źanog tkiva.


COCAMIDOPROPIL BETAIN

Cocamidopropil betain je vrlo otrovna tvar, koja je povezana sa rakom kod ispitivanih ┼żivotinja. Najve─ça opasnost pri kori┼ítenju proizvoda sa Cocamidopropil betainom je njegov potencijal kontaminacije sa nitrozaminima.

Nitrozamin se stvara kada su spojevi natrijevih soli u kombinaciji sa aminima. Nitrozamini su identificirani kao jedan od najsna┼żnijih karcinogena, nakon ┼íto se pokazalo da izazvaju rak u vi┼íe od 40 razli─Źitih vrsta ┼żivotinja, kao i kod ljudi.

PPG-14 BUTIL ETER

PPG predstavlja Popypropilen glikol, koji se sastoji od potpuno umjetnih naftnih derivata, metil oksirana. Drugi naziv za taj spoj je propilen oksid (što je vjerojatno ljudski kancirogen).

Propilen oksid je tako─Ĺer iritans i vrlo je zapaljiv. Butil eter je u obitelji parabena, i oni su derivati toluena (toksi─Źni petrokemijski spojevi). Toluen je dokazan da imaju ┼ítetan utjecaj na reproduktivni sustav, a parabene se povezuje s rakom.

PEG-8 DISTEARAT

Prema izvje┼ítaju kmisije International Journal of Toxicology by the Cosmetic Ingredient Review (CIR), ne─Źisto─çe su prona─Ĺene u razli─Źitim PEG spojevima uklju─Źuju etilen oksid; 1,4-dioksan; policikli─Źki aromatski spojevi; i te┼íki metali, kao ┼íto su olovo, ┼żeljezo, kobalt, nikal, kadmij i arsena. Mnogi od tih ne─Źisto─ça su povezani s rakom.

BUTIL-HIDROKSITOLUEN (BHT)

Postoji mnogo studija koje pokazuju da se BHT akumulira tijekom vremena u tijelu, ima toksi─Źni u─Źinak na plu─ça, jetru i bubrege me─Ĺu ostalim negativnim efektima. Studija po Gannu iz 1984. pokazala je da je BHT sposoban stimulirati kemijski inducirati rak trbuha i mjehura kod mu┼żjaka ┼ítakora.

1988. ┼ávedska studija po Thompsonu istra┼żila je oba spoja, BHT i BHA. Otkrili su da su oba spoja bila otrovna i da su uzrokovala rak. Prona─Ĺeno je tako─Ĺer da su oba spoja citotoksi─Źna ovisno o koncentraciji u rasponu koncentracija od 100 do 750 microM. U ekvimolarnoj koncentraciji BHT je ja─Źe citotoksi─Źan od BHA. (AN) http://www.anonews.co/famous-deodorant-cancers/
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,