Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nevidljivi avioni NATO-a gasili požar u Crnoj Gori

Nevidljivi avioni NATO-a gasili požar u Crnoj Gori

crna-gora-pozarOsim što je poznato da u NATO-u posjeduju takozvane nevidljive zrakoplove za operativna djelovanja u slučaju vojnog sukoba, građani Crne Gore su se upravo ovih dana mogli uvjeriti da NATO također na raspolaganju ima i “nevidljive avione” za gašenje požara

Jer teško da bi ikakva druga teorija mogla dati objašnjenje za jučerašnje priopćenje glavnog tajnika NATO-a Jens Stontelberga, koji je pozdravio potez saveznika NATO-a i partnera koji su, kako je rekao, “izašli u susret i pomogli Crnoj Gori u borbi protiv katastrofalnih požara”.

“Crna Gora, naš najnoviji saveznik, pridružila se obitelji NATO-a prije manje od mjesec dana. Naš brzi odgovor demonstrira da smo snažna podrška našim saveznicima. To je pravi primjer euroatlantske solidarnosti”, utvrdio je Stoltenberg.

Na ovu i ovakvu “euroatlantsku solidarnost” bez oklijevanja požurila je i reagirati Vlada Crne Gore, koja se zahvalila NATO-u i partnerskim državama na brzoj reakciji i pomoći saveznika, uz opasku da će “Crna Gora to znati cijeniti”.

“Pomoć NATO-a u gašenju požara u Crnoj Gori pokazuje da naša zemlja već uživa u benefitima svog novog statusa i novog kapaciteta”, priopćili su iz Vlade.

Naravno, nije nikakva novost da se aktualna crnogorska vlada i Stoltenberg sasvim dobro međusobno podupiru. To se znalo još odavno. Ono što se, međutim, nije do danas znalo, je da obje strane istovremeno obitavaju u kakvoj paralelnoj stvarnosti, matrixu, u kojem nevidljivi zrakoplovi NATO-a gase požare po Crnoj Gori.

Nažalost, dok crnogorska vlada blagodari Stoltenbergu, prava istina je da je situacija u Crnoj Gori i dalje krajnje ozbiljna i da je naročito dramatično stanje na primorju i okolici Tivta.

Izvještaji sa terena govore da su snage na terenu i dalje nemoćne u borbi s vatrenom stihijom, a da pomoć dobivena izvana u vidu letjelica za gašenje požara “nije zadovoljavajuća”.

Uzgred, inozemna pomoć je nakon nekoliko dana provedenih u agoniji ipak stigla, i to od Ukrajine, Švicarske i Izraela – zemalja koje, koliko je poznato, nisu članice NATO-a.

Nego da ne budemo sasvim nepravedni i neprecizni kada je u pitanju NATO. Pomoć je zaista stigla i od jedne aktivne članice saveza – Bugarske. Doduše, možda i ironijom sudbine, u vidu helikoptera ruske proizvodnje …
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,