Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » William Hague: Britanska vlada je radila zajedno sa ISIS-om da bi svrgnula Assada

William Hague: Britanska vlada je radila zajedno sa ISIS-om da bi svrgnula Assada

assad-hagueBivši britanski ministar vanjskih poslova, William Hague, priznao je da Velika Britanija podržava ISIS kako bi omogućila svrgavanje sirijskog predsjednika Bashar al-Assada

Prema torijevskom političaru, MI6 rutinski koristi tvrdolinijaške terorističke skupine kako bi svrgnuli demokratski izabrane vlade na Bliskom istoku, piše Awdnews.

Konzervativni političar, gospodin Hague je priznao da je tijekom posljednje tri godine, zapadne obavještajne tijela su nastojale svrgnuti sirijski režim na bilo koji način, uključujući i naoružavanje najviše vjerskih fanatika i militanata.

„Nakon ISIS-ove najezde u velike iračke gradove početkom i sredinom srpnja, naš odnos sa iračkim pobunjenicima je počeo propadati, ali i dalje smo zadržali naše kontakte sa umjerenom frakcijom unutar ISIS-a”, rekao je pronicljiv britanski političar u utorak.

Podsjećajući na ISIS-ove odvratne ratne zločine posebno onih protiv zapadnih građana, William Hague je dodao da njegovo ministarstvo nije moglo nastaviti svoje rutinske kontakte sa tzv. Islamskom državom zbog povećanja javne averziju protiv ISIS-ovih pobunjenicika u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

„Čvrsto vjerujem da je najbolja strategija za borbu sa sektaštvom i etničkim nasiljem na Bliskom istoku ciljati pobunjenike al-Kaide u Iraku, dok je u isto vrijeme njegovati odnose sa umjerenom islamskom milicijom, osobito sa al-Nusra Frontom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,