Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » UOBIČAJNI HOLLYWOODSKI RITUAL: Tom Cruise javno objavio da je pojeo posteljicu svoje bivše supruge Katie Holmes

UOBIČAJNI HOLLYWOODSKI RITUAL: Tom Cruise javno objavio da je pojeo posteljicu svoje bivše supruge Katie Holmes

tom-scientologMorbidnom trendu nije odolio ni Tom Cruise, poznat kao i uvrnuti scijentolog, i iako nije majka, pojeo je posteljicu svoje bivše supruge Katie Holmes

Ovaj novi trend postaje sve popularniji, a liječnici upozoravaju da to može biti vrlo opasno.

Prema izvštajua iz američkog Portlanda, u bolnicu je primljena beba s opasnom respiratornom infekcijom koju su uzrokovali streptokoki. Nakon pomne analize, liječnici su zaključili da je infekcija povezana s tim što je majka pojela svoju posteljicu te bakteriju prenijela djetetu, piše “Daily beast”.

Sve više žena odlučuje se progutati posteljicu nakon poroda. Jedu je sirovu, kuhanu, umiješanu u napitak ili sušenu i stavljenu u kapsule, kako bi spriječile ili smanjile negativne posljedice poroda.

Na internetu se mogu čak naći i brojni recepti i kulinarska upute za pripremu posteljice na različite načine. Čin jela posteljice nakon poroda zove se placentofagija.

Riječ je o postupku u kojem majka pojede posteljicu, tekućinu i tkivo koji se porode neposredno nakon poroda djeteta. Posteljica je organ koji se stvara u trudnoći odmah nakon začeća i omogućuje djetetu razvoj i život u maternici, a djeluje poput sluzave meduze.

Trend koji je započeo u SAD sve više se širi u Europi, a kao razlozi za jedenje posteljice navodi se da to često rade životinje, posebno ženke pasa.

Kod većine sisavaca, majka pregrize pupčanu vrpcu i pojede posteljicu što dodatno utječe na smanjenje krvarenja nakon poroda, a i na neki način, u divljini se tako “skrivaju dokazi” kako bi se zaštitili mladunci.

I Tom Cruise pojeo posteljicu

Među popularnim majkama koje su se odlučile na tu praksu jesu i neke zvijezde poput January Jones, Kim Kardashian, Katherine Heigl …
 

 
Tom Cruise, poznat kao i uvrnuti scijentolog, nije odolio tom trendu i iako nije majka, pojeo je posteljicu svoje bivše supruge Katie Holmes.

Službena medicina ne priznaje nikakvu dobrobiti od te prakse, i savjetuje da se to ne radi zbog stvarne opasnosti od infekcije, posebno ako se posteljica konzumira sirova ili svježa.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,