Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RUSKA POVJESNIČARKA: Posljednji dani Vatikana – netko je zaposjeo papu umjesto Boga

RUSKA POVJESNIČARKA: Posljednji dani Vatikana – netko je zaposjeo papu umjesto Boga

papa-vatikanGlobalizam je zahvatio i jednu od najvećih duhovnih institucija na svijetu – Vatikan. Stoljetni izbor Svete stolice da samostalno upravlja svijetom je doživjela krah

Slomile su je transnacionalne korporacije. U ovom trenutku na čelu Rimske kurije sjedi njihov zastupnik koji vrši čistku “stare garde”, ostavljajući samo omotač starog duhovnog centra.

U Novom svjetskom poretku koji se trenutno stvara figura rimskog pape je prilično svjetovna, u njoj ima vrlo malo duhovnosti i bliskosti s Gospodinom.

“Papa Rimski je tehnička figura. Menadžer. Iza njega stoje moćne sile. To su velike financijske strukture, moćni redovi, okultne strukture, strukture iz sjene. Dobro znamo da Novi svjetski poredak stvaraju nevidljive figure, ne Rothschildi ni Rockefelleri, jer su oni također vidljivi dio, dok oni koji realno upravljaju nikad neće izaći iz sjene. Franju su doveli na vlast kardinali koji su povezani s tim strukturama”, rekla je ruska povjesničarka Olga Četverikova, stručnjak za Vatikan s prestižnog Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose (MGIMO).

Uopće, globalizam zahtjeva i svoju religiju. Još je Shimon Peres predlagao da se stvori organizacija ujedinjenih religija, na čijem čelu bi se našao papa.

“Papa se sprema za ulogu realnog ideološkog lidera. Glavne parole pod kojima on djeluje su mir, borba protiv siromaštva, zaštita prava migranata itd. On sada na sebe preuzima stvaranje pravednijeg Novog svjetskog poretka, zahvaljujući kojem bi sve negativne posljedice globalizacije bile prevladane.

Dokument iz 2001. godine o globalnom upravljanju koji su pripremili episkopi govori da Crkva treba aktivno sudjelovati u stvaranju grupe svjetske vlade: potrebno je čitavom sustavu obrazovanja dati globalnu dimenziju itd. Papa rimski danas je idejni vođa tog Novog svjetskog poretka koji dolazi da smjeni stari, neoliberalni. Papa ima zadatak da novi poredak predstavi prihvatljivijim, pravednijim u odnosu na stari”, naglašava ona.

Tamne strane Vatikanske banke

Desetljećima je Vatikanska banka, najzatvorenija financijska struktura na svijetu, bila osobna banka rimskog pape. Ono što se malo zna je i da je ona jedna od najvećih offshore zona. Pošto nije bilo ni pod čijim nadzorom, njene usluge je vrlo aktivno koristila mafija.

“Princip je sljedeći: katoličke organizacije otvaraju svoje račune u Vatikanskoj banci, nakon čega svi dobrotvori uplaćuju novac koji se prenosi na druge organizacije kojima je, navodno, potreban novac. Zapravo, bilo je nemoguće provjeriti tokove novca, jer je Vatikanska banka bila izvan svih kontrola, zbog čega su različite skupine vršile transakcije prljavog novca. Zato se Vatikanska banka smatrala najučinkovitijom offshore zonom”.

“Kada je počela financijska kriza 2008-2009. godine i nadnacionalne banke uspostavile čvrstu kontrolu nad čitavim financijskim sustavom u svijetu, papa Benedikt XVI je bio primoran se priključiti globalizmu: morao je potpisati zakon o pranju novca i osnivanju tijela za upravljanje informacijama, koji se bavio nadziranjem monetarno-kreditne djelatnosti banke. Za njegovo vrijeme Vatikan je u značajnoj mjeri izgubio financijski suverenitet i kontrolu nad državnim financijama prepustio nadnacionalnim strukturama. Međutim, on nije uspio slomiti i staru gardu kardinala koja se suprotstavljala promjenama”.

“Tamo je bila čitava grupa kardinala koji su povezani sa starim financijskim krugovima i koji su željeli sačuvati svoju neovisnost, dok je druga, pod plaštom transparentnosti, počela surađivati​sa međunarodnim i američkim bankama i strukturama kako bi banku priključila ovom jedinstvenom financijskom sustavu”.

Dolaskom pape Franje na prijestolje Svetog Petra počinje odlučujući obračun s neposlušnim kardinalima.

“Franjo nije bio Talijan i imao je zadatak smjeniti staru talijansku partiju iz Rimske kurije. Za nju ga ništa nije vezivalo, za razliku od Benedikta, jer je njemačko-talijanska partija bila jedinstvena i on se oslanjao na nju. Kada je Franjo došao, sve se promijenilo. On je bio revolucionar koji čisti sve pred sobom”, smatra ruska povjesničarka.

Po prvi put se stvara tajništvo za gospodarstvo – druga struktura po važnosti nakon državnog tajništva – s kontroverznim kardinalom iz Australije Georgeom Pelom na čelu, koji posljednjih dana puni novinarske stupce skandalom s pedofilijom.

“On je bio jedan od kardinala u Vijeću devet kardinala, koji je formirao papa Franjo radi reforme čitave Kurije. To je zaista velika revolucija jer je papa postavio sebi zadatak promijeniti čitav sustav. Savjet ‘devetorice’ danas je praktično ključni tijelo upravljanja. I svi ovi kardinali su nekako umiješani u te (seksualne) skandale”, napominje ona.

Reforma Vatikanske banke je predviđala prestanak investicija, već samo naplaćivanje financijskih konzultacija. Rad Vatikanske banke provjeravaju različite financijske organizacije u kojima su se našli i kadrovi međunarodnih banaka poput “Goldman Sachsa”.

“Međutim, ne treba imati iluzije, nema prelaska na neke demokratske, narodne metode vođenja financija. Ne. U tijeku je predaja ovog aparata transnacionalnim korporacijama, dok su spekulativne metode postale perfidnije. Cijela ta transparentnost Vatikanske banke je samo prividna. U stvarnosti, sve te sheme i dalje postoje i realne prihode nikad nećemo saznati”.

Vatikan sve više gubi starokrišćanske ideale, i utapa se u Novi svjetski poredak, u kojem novac predstavlja najveću želju. U pokušaju da se prilagodi novim svjetskim tokovima, on gubi sebe, što kod vjernika izaziva strah da bi sve to moglo imati tragičan kraj.

Olga Četverikova je docent na Katedri za povijest i politiku Europe i Amerike. Ona je autor mnogobrojnih znanstvenih radova iz područja religije. Poznate su njene knjige: “Religija i politika u suvremenoj Europi”, “Promjene u Vatikanu”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,