Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RUSKA POVJESNI─îARKA: Posljednji dani Vatikana – netko je zaposjeo papu umjesto Boga

RUSKA POVJESNI─îARKA: Posljednji dani Vatikana – netko je zaposjeo papu umjesto Boga

papa-vatikanGlobalizam je zahvatio i jednu od najve─çih duhovnih institucija na svijetu – Vatikan. Stoljetni izbor Svete stolice da samostalno upravlja svijetom je do┼żivjela krah

Slomile su je transnacionalne korporacije. U ovom trenutku na ─Źelu Rimske kurije sjedi njihov zastupnik koji vr┼íi ─Źistku “stare garde”, ostavljaju─çi samo omota─Ź starog duhovnog centra.

U Novom svjetskom poretku koji se trenutno stvara figura rimskog pape je prili─Źno svjetovna, u njoj ima vrlo malo duhovnosti i bliskosti s Gospodinom.

“Papa Rimski je tehni─Źka figura. Menad┼żer. Iza njega stoje mo─çne sile. To su velike financijske strukture, mo─çni redovi, okultne strukture, strukture iz sjene. Dobro znamo da Novi svjetski poredak stvaraju nevidljive figure, ne Rothschildi ni Rockefelleri, jer su oni tako─Ĺer vidljivi dio, dok oni koji realno upravljaju nikad ne─çe iza─çi iz sjene. Franju su doveli na vlast kardinali koji su povezani s tim strukturama”, rekla je ruska povjesni─Źarka Olga ─îetverikova, stru─Źnjak za Vatikan s presti┼żnog Moskovskog dr┼żavnog instituta za me─Ĺunarodne odnose (MGIMO).

Uop─çe, globalizam zahtjeva i svoju religiju. Jo┼í je Shimon Peres predlagao da se stvori organizacija ujedinjenih religija, na ─Źijem ─Źelu bi se na┼íao papa.

“Papa se sprema za ulogu realnog ideolo┼íkog lidera. Glavne parole pod kojima on djeluje su mir, borba protiv siroma┼ítva, za┼ítita prava migranata itd. On sada na sebe preuzima stvaranje pravednijeg Novog svjetskog poretka, zahvaljuju─çi kojem bi sve negativne posljedice globalizacije bile prevladane.

Dokument iz 2001. godine o globalnom upravljanju koji su pripremili episkopi govori da Crkva treba aktivno sudjelovati u stvaranju grupe svjetske vlade: potrebno je ─Źitavom sustavu obrazovanja dati globalnu dimenziju itd. Papa rimski danas je idejni vo─Ĺa tog Novog svjetskog poretka koji dolazi da smjeni stari, neoliberalni. Papa ima zadatak da novi poredak predstavi prihvatljivijim, pravednijim u odnosu na stari”, nagla┼íava ona.

Tamne strane Vatikanske banke

Desetlje─çima je Vatikanska banka, najzatvorenija financijska struktura na svijetu, bila osobna banka rimskog pape. Ono ┼íto se malo zna je i da je ona jedna od najve─çih offshore zona. Po┼íto nije bilo ni pod ─Źijim nadzorom, njene usluge je vrlo aktivno koristila mafija.

“Princip je sljede─çi: katoli─Źke organizacije otvaraju svoje ra─Źune u Vatikanskoj banci, nakon ─Źega svi dobrotvori upla─çuju novac koji se prenosi na druge organizacije kojima je, navodno, potreban novac. Zapravo, bilo je nemogu─çe provjeriti tokove novca, jer je Vatikanska banka bila izvan svih kontrola, zbog ─Źega su razli─Źite skupine vr┼íile transakcije prljavog novca. Zato se Vatikanska banka smatrala naju─Źinkovitijom offshore zonom”.

“Kada je po─Źela financijska kriza 2008-2009. godine i nadnacionalne banke uspostavile ─Źvrstu kontrolu nad ─Źitavim financijskim sustavom u svijetu, papa Benedikt XVI je bio primoran se priklju─Źiti globalizmu: morao je potpisati zakon o pranju novca i osnivanju tijela za upravljanje informacijama, koji se bavio nadziranjem monetarno-kreditne djelatnosti banke. Za njegovo vrijeme Vatikan je u zna─Źajnoj mjeri izgubio financijski suverenitet i kontrolu nad dr┼żavnim financijama prepustio nadnacionalnim strukturama. Me─Ĺutim, on nije uspio slomiti i staru gardu kardinala koja se suprotstavljala promjenama”.


“Tamo je bila ─Źitava grupa kardinala koji su povezani sa starim financijskim krugovima i koji su ┼żeljeli sa─Źuvati svoju neovisnost, dok je druga, pod pla┼ítom transparentnosti, po─Źela sura─ĹivatiÔÇősa me─Ĺunarodnim i ameri─Źkim bankama i strukturama kako bi banku priklju─Źila ovom jedinstvenom financijskom sustavu”.

Dolaskom pape Franje na prijestolje Svetog Petra po─Źinje odlu─Źuju─çi obra─Źun s neposlu┼ínim kardinalima.

“Franjo nije bio Talijan i imao je zadatak smjeniti staru talijansku partiju iz Rimske kurije. Za nju ga ni┼íta nije vezivalo, za razliku od Benedikta, jer je njema─Źko-talijanska partija bila jedinstvena i on se oslanjao na nju. Kada je Franjo do┼íao, sve se promijenilo. On je bio revolucionar koji ─Źisti sve pred sobom”, smatra ruska povjesni─Źarka.

Po prvi put se stvara tajni┼ítvo za gospodarstvo – druga struktura po va┼żnosti nakon dr┼żavnog tajni┼ítva – s kontroverznim kardinalom iz Australije Georgeom Pelom na ─Źelu, koji posljednjih dana puni novinarske stupce skandalom s pedofilijom.

“On je bio jedan od kardinala u Vije─çu devet kardinala, koji je formirao papa Franjo radi reforme ─Źitave Kurije. To je zaista velika revolucija jer je papa postavio sebi zadatak promijeniti ─Źitav sustav. Savjet ‘devetorice’ danas je prakti─Źno klju─Źni tijelo upravljanja. I svi ovi kardinali su nekako umije┼íani u te (seksualne) skandale”, napominje ona.

Reforma Vatikanske banke je predvi─Ĺala prestanak investicija, ve─ç samo napla─çivanje financijskih konzultacija. Rad Vatikanske banke provjeravaju razli─Źite financijske organizacije u kojima su se na┼íli i kadrovi me─Ĺunarodnih banaka poput “Goldman Sachsa”.

“Me─Ĺutim, ne treba imati iluzije, nema prelaska na neke demokratske, narodne metode vo─Ĺenja financija. Ne. U tijeku je predaja ovog aparata transnacionalnim korporacijama, dok su spekulativne metode postale perfidnije. Cijela ta transparentnost Vatikanske banke je samo prividna. U stvarnosti, sve te sheme i dalje postoje i realne prihode nikad ne─çemo saznati”.

Vatikan sve vi┼íe gubi starokri┼í─çanske ideale, i utapa se u Novi svjetski poredak, u kojem novac predstavlja najve─çu ┼żelju. U poku┼íaju da se prilagodi novim svjetskim tokovima, on gubi sebe, ┼íto kod vjernika izaziva strah da bi sve to moglo imati tragi─Źan kraj.

Olga ─îetverikova je docent na Katedri za povijest i politiku Europe i Amerike. Ona je autor mnogobrojnih znanstvenih radova iz podru─Źja religije. Poznate su njene knjige: “Religija i politika u suvremenoj Europi”, “Promjene u Vatikanu”.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,