Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » ┼ápanjolski planetolozi tvrde da su na┼íli dokaze postojanja misteriozne ‘Planete X’

┼ápanjolski planetolozi tvrde da su na┼íli dokaze postojanja misteriozne ‘Planete X’

planetx“DEVETA PLANETA” SUN─îEVOG SISTEMA NAVODNO JE OD ZEMLJE TE┼ŻA ─îAK DESET PUTA

Planetolozi iz ┼ápanjolske otkrili su neobi─Źne anomalije u kretanju kometa i asteroida iza orbita Plutona i Neptuna za koje tvrde da ukazuju na postojanje gigantske “Planete X”.

Carlos de la Fuente Marcos s Madridskog sveu─Źili┼íta objasnio je:

“Ako se komete i asteroidi u tom dijelu Sun─Źevog sustava pona┼íaju na isti na─Źin kao komete oko Jupitera, onda smo zaista otkrili dokaze njihove aktivne interakcije sa velikim planetom koja je od Sunca udaljena 300-400 astronomske jedinice. Uvjeren sam da sve ┼íto smo registrirali ne mo┼że biti svedeno na pogre┼íke u promatranju tog dijela svemira”.

Po─Źetkom sije─Źnja 2017. su dva poznata planetologa – Mike Brown i njegov kolega s Kalifornijskog tehnolo┼íkog instituta Constantin Batigin – objavili da su uspjeli utvrditi gdje se nalazi “Planet X” – deveta misteriozna planeta Sun─Źevog sustava. Preciziali su da je od Sunca udaljena 41 milijardi kilometara i da je 10 puta te┼ża od Zemlje.

Po njihovim prora─Źunima, “Planet X” jedan krug oko Sunca napravi za 15.000 godina.


Brown i Batigin su priznali da ne znaju gdje se ta planeta to─Źno nalazi, a i da ne postoje nikakvi izravni dokazi njenog postojanja.

I njih dvojica su naveli da je neizravni dokaz da “Planete X” postoji zasad samo “─Źudno kretanje niza patuljastih planeta i asteroida u Kuiperovom pojas.

Dakle, i oni su ukazali na ovo ┼íto Marcos i njegove kolege nazivaju “anomalijom”.

Za misterioznom “devetom planetom” trenutno traga deset skupina astronoma.

Jedna od njih je “┼ípanjolska” na ─Źelu sa Marcom.

On i njegovi suradnici su napravili “superprecizni model periferije Sun─Źevog sustava” i posebnu pa┼żnju posvetili Kuiperovom pojasu. I do┼íli do zaklju─Źka da “Planeta X” postoji.

Prethodno su bri┼żljivo proanalizirali kretnje 28 planeta i 24 asteroida-centaura i utvrdili da njihove orbite presijecaju ravninu Sun─Źevog sustava u dvjema to─Źkama koje su od na┼íe zvijezde udaljene 300-400 puta vi┼íe nego Zemlja. I, uvjereni su da to “presijecanje u dvjema to─Źkama” ne samo da nije slu─Źajno, nego i da je dokaz postojanja “devete planete”.

Marcos nagla┼íava: da “Planet X” nema to─Źke presijecanja “ravnine” koliko one bile “ra┼ítrkane” i sasvim druga─Źije raspore─Ĺene.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,