Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Španjolski planetolozi tvrde da su našli dokaze postojanja misteriozne ‘Planete X’

Španjolski planetolozi tvrde da su našli dokaze postojanja misteriozne ‘Planete X’

planetx“DEVETA PLANETA” SUNČEVOG SISTEMA NAVODNO JE OD ZEMLJE TEŽA ČAK DESET PUTA

Planetolozi iz Španjolske otkrili su neobične anomalije u kretanju kometa i asteroida iza orbita Plutona i Neptuna za koje tvrde da ukazuju na postojanje gigantske “Planete X”.

Carlos de la Fuente Marcos s Madridskog sveučilišta objasnio je:

“Ako se komete i asteroidi u tom dijelu Sunčevog sustava ponašaju na isti način kao komete oko Jupitera, onda smo zaista otkrili dokaze njihove aktivne interakcije sa velikim planetom koja je od Sunca udaljena 300-400 astronomske jedinice. Uvjeren sam da sve što smo registrirali ne može biti svedeno na pogreške u promatranju tog dijela svemira”.

Početkom siječnja 2017. su dva poznata planetologa – Mike Brown i njegov kolega s Kalifornijskog tehnološkog instituta Constantin Batigin – objavili da su uspjeli utvrditi gdje se nalazi “Planet X” – deveta misteriozna planeta Sunčevog sustava. Preciziali su da je od Sunca udaljena 41 milijardi kilometara i da je 10 puta teža od Zemlje.

Po njihovim proračunima, “Planet X” jedan krug oko Sunca napravi za 15.000 godina.

Brown i Batigin su priznali da ne znaju gdje se ta planeta točno nalazi, a i da ne postoje nikakvi izravni dokazi njenog postojanja.

I njih dvojica su naveli da je neizravni dokaz da “Planete X” postoji zasad samo “čudno kretanje niza patuljastih planeta i asteroida u Kuiperovom pojas.

Dakle, i oni su ukazali na ovo što Marcos i njegove kolege nazivaju “anomalijom”.

Za misterioznom “devetom planetom” trenutno traga deset skupina astronoma.

Jedna od njih je “španjolska” na čelu sa Marcom.

On i njegovi suradnici su napravili “superprecizni model periferije Sunčevog sustava” i posebnu pažnju posvetili Kuiperovom pojasu. I došli do zaključka da “Planeta X” postoji.

Prethodno su brižljivo proanalizirali kretnje 28 planeta i 24 asteroida-centaura i utvrdili da njihove orbite presijecaju ravninu Sunčevog sustava u dvjema točkama koje su od naše zvijezde udaljene 300-400 puta više nego Zemlja. I, uvjereni su da to “presijecanje u dvjema točkama” ne samo da nije slučajno, nego i da je dokaz postojanja “devete planete”.

Marcos naglašava: da “Planet X” nema točke presijecanja “ravnine” koliko one bile “raštrkane” i sasvim drugačije raspoređene.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,