Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LONDONISTAN: Napadi kiselinom postali svakodnevica na londonskim ulicama

LONDONISTAN: Napadi kiselinom postali svakodnevica na londonskim ulicama

london-kiselinaBroj napada kiselinom na ulicama Londona raste iz godine u godinu, a prošle ih je godine bilo ukupno 458. Sve ovo vrlo je zabrinjavajuće

U samo 90 minuta, u noći s četvrtka na petak, u istočnom Londonu dogodio se niz napada kiselinom. Bilo je ukupno pet napada, a napadači, koji su se vozili na mopedima, kiselinu su bacali svojim žrtvama u lice.

Prva žrtva bio je dostavljač koji je također bio na mopedu. U vožnji su mu prišla dvojica mladića koja su se vozila na istom mopedu i bacili mu kiselinu u lice.

U sljedećih pola sata na isti su način napali još dvojicu muškaraca. Četvrti napad bio je najgori – muškarac kojeg su policajci pronašli, nakon što je prijavljena pljačka, imao je vrlo teške ozljede lica.

Užasnuti policajci kazali su da će te ozljede vjerojatno zauvijek promijeniti život žrtve. U petom napadu kiselinu su bacili u lice jednog vozača mopeda čije su vozilo nakon napada ukrali.

Jučer ujutro policija je uhitila tinejdžera za kojeg se sumnja da je jedan od napadača. Napadi kiselinom postaju sve učestaliji na londonskim ulicama.

U posljednjih sedam godina bilo je ukupno 1800 ovakvih napada, no ono što zabrinjava policiju je njihov strelovit rast u posljednje dvije godine.

U 2015. godini dogodio se 261 ovakav napad, a godinu poslije čak 458. Većina napada u Londonu dogodila se samo u jednoj četvrti Newhamu.

Ovi najnoviji napad podigli su uzbunu i u parlamentu gdje je laburistički zastupnik Stephen Timms zatražio da se napadi kiselinom stave na dnevni red.

On čak predlaže da se u zakon stavi odredba da nošenje boce sa sumpornom kiselinom po ulici svrsta u protuzakonito ponašanje.

Ministrica unutarnjih poslova Sarah Newton izjavila je kako vlada razmišlja o tome da prodaju nekih kemikalija stavi pod kontrolu. Dodala je kako je u međuvremenu kiselina koja se koristi u domaćinstvu postala ozbiljno oružje.

Incidenti u Londonu – Pet napada kiselinom u samo 70 minuta

Samo 2014. godine zabilježeno je 166 napada kiselinom u Londonu, dok je 2015. godine taj broj skočio na 261.

Prvi napad dogodio se u 22.25 sati po lokalnom vremenu na Hackney Roadu. Drugi je uslijedio 14 minuta poslije na Highbury Corneru, a treći u 23.05 na Shoreditch High Streetu. Četvrti napad dogodio se u 23.18 na Cazenove Roadu, a posljednji u 23.37 na Chatsworth Roadu.

Ozlijeđeno je pet osoba, od kojih je jedna teže. Svi su prebačeni u bolnicu, a policija čeka novosti o njihovim ozljedama, javlja CNN. Jedna je osoba uhićena. Riječ je o tinejdžeru koji se trenutačno nalazi u policijskoj postaji istočnog Londona. Policija traži pomoć očevidaca kako bi do kraja rasvijetlila slučajeve napada koji su sve češći u Londonu. Godine 2014. zabilježeno je 166 napada kiselinom u Londonu, dok je 2015. godina taj broj skočio na 261. Godinu dana poslije broj se dodatno povećao i to na 454.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,