Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » LONDONISTAN: Napadi kiselinom postali svakodnevica na londonskim ulicama

LONDONISTAN: Napadi kiselinom postali svakodnevica na londonskim ulicama

london-kiselinaBroj napada kiselinom na ulicama Londona raste iz godine u godinu, a prošle ih je godine bilo ukupno 458. Sve ovo vrlo je zabrinjavajuće

U samo 90 minuta, u no─çi s ─Źetvrtka na petak, u isto─Źnom Londonu dogodio se niz napada kiselinom. Bilo je ukupno pet napada, a napada─Źi, koji su se vozili na mopedima, kiselinu su bacali svojim ┼żrtvama u lice.

Prva ┼żrtva bio je dostavlja─Ź koji je tako─Ĺer bio na mopedu. U vo┼żnji su mu pri┼íla dvojica mladi─ça koja su se vozila na istom mopedu i bacili mu kiselinu u lice.

U sljede─çih pola sata na isti su na─Źin napali jo┼í dvojicu mu┼íkaraca. ─îetvrti napad bio je najgori ÔÇô mu┼íkarac kojeg su policajci prona┼íli, nakon ┼íto je prijavljena plja─Źka, imao je vrlo te┼íke ozljede lica.

U┼żasnuti policajci kazali su da ─çe te ozljede vjerojatno zauvijek promijeniti ┼żivot ┼żrtve. U petom napadu kiselinu su bacili u lice jednog voza─Źa mopeda ─Źije su vozilo nakon napada ukrali.

Ju─Źer ujutro policija je uhitila tinejd┼żera za kojeg se sumnja da je jedan od napada─Źa. Napadi kiselinom postaju sve u─Źestaliji na londonskim ulicama.

U posljednjih sedam godina bilo je ukupno 1800 ovakvih napada, no ono što zabrinjava policiju je njihov strelovit rast u posljednje dvije godine.

U 2015. godini dogodio se 261 ovakav napad, a godinu poslije ─Źak 458. Ve─çina napada u Londonu dogodila se samo u jednoj ─Źetvrti Newhamu.

Ovi najnoviji napad podigli su uzbunu i u parlamentu gdje je laburisti─Źki zastupnik Stephen Timms zatra┼żio da se napadi kiselinom stave na dnevni red.


On ─Źak predla┼że da se u zakon stavi odredba da no┼íenje boce sa sumpornom kiselinom po ulici svrsta u protuzakonito pona┼íanje.

Ministrica unutarnjih poslova Sarah Newton izjavila je kako vlada razmi┼ílja o tome da prodaju nekih kemikalija stavi pod kontrolu. Dodala je kako je u me─Ĺuvremenu kiselina koja se koristi u doma─çinstvu postala ozbiljno oru┼żje.

Incidenti u Londonu – Pet napada kiselinom u samo 70 minuta

Samo 2014. godine zabilje┼żeno je 166 napada kiselinom u Londonu, dok je 2015. godine taj broj sko─Źio na 261.

Prvi napad dogodio se u 22.25 sati po lokalnom vremenu na Hackney Roadu. Drugi je uslijedio 14 minuta poslije na Highbury Corneru, a tre─çi u 23.05 na Shoreditch High Streetu. ─îetvrti napad dogodio se u 23.18 na Cazenove Roadu, a posljednji u 23.37 na Chatsworth Roadu.

Ozlije─Ĺeno je pet osoba, od kojih je jedna te┼że. Svi su preba─Źeni u bolnicu, a policija ─Źeka novosti o njihovim ozljedama, javlja CNN. Jedna je osoba uhi─çena. Rije─Ź je o tinejd┼żeru koji se trenuta─Źno nalazi u policijskoj postaji isto─Źnog Londona. Policija tra┼żi pomo─ç o─Źevidaca kako bi do kraja rasvijetlila slu─Źajeve napada koji su sve ─Źe┼í─çi u Londonu. Godine 2014. zabilje┼żeno je 166 napada kiselinom u Londonu, dok je 2015. godina taj broj sko─Źio na 261. Godinu dana poslije broj se dodatno pove─çao i to na 454.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,