Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Dr┼żavni du┼żnosnik Haitija koji je razotkrio Zakladu Clinton i trebao svjedo─Źiti sljede─çi tjedan – prona─Ĺen je mrtav u Miamiju

Dr┼żavni du┼żnosnik Haitija koji je razotkrio Zakladu Clinton i trebao svjedo─Źiti sljede─çi tjedan – prona─Ĺen je mrtav u Miamiju

clinton-klausKlaus Eberwein, biv┼íi vladin slu┼żbenik na Haitiju za kojeg se o─Źekivalo da ─çe sljede─çeg tjedna razotkriti razmjere korupcije i zlouporabe Zaklade Clinton, je prona─Ĺen mrtav u Miamiju. Imao je 50 godina

Eberwein se trebao pojaviti sljede─çi utorak pred Komisijom za etiku i atikorpuciju Haitija, gdje se na┼íiroko o─Źekivalo da svjedo─Źi protiv Zaklade Clinton koja je otu─Ĺila donacije za Haiti u vrijeme potresa od me─Ĺunarodnih donatora.

Prema miamijskom mrtvozorniku, slu┼żbeni uzrok smrti je bio ÔÇ×pucanj u glavuÔÇ×. Eberweinova smrt je registrirana kao ÔÇ×samoubojstvoÔÇŁ.

Eberwein, koji je priznao mu je ┼żivot u opasnosti, bio je ┼żestoki kriti─Źar aktivnosti Clintonove zaklade na karipskom otoku, gdje je slu┼żio kao generalni direktor vladine ekonomske agencije za razvoj, “Fonds d’Assistance ├ęconomique et sociale”, tijekom tri godine.

Prema Eberweinu, bezna─Źajnih 0,6% donacija odobrenih od strane me─Ĺunarodnih donatora s ciljem izravnog pomaganja Hai─çanima je zapravo zavr┼íio u rukama organizacija na Haitiju. Daljnjih 9,6% je zavr┼íilo u rukama vlade Haitija. Preostalih 89,8% – ili 5,4 milijardi dolara – je usmjeravano prema stranim organizacijama na Haitiju.


ÔÇ×Zaklada Clinton, oni su kriminalci, oni su lopovi, oni su la┼żljivci, oni su sramotaÔÇŁ, rekao je Eberwein na prosvjedu ispred sjedi┼íta Zaklade Clinton na Manhattanu pro┼íle godine.

Prema novinama Haiti Libre, Eberwein je rekao da ─çe biti u ÔÇ×dobrom raspolo┼żenjuÔÇ× s planovima za budu─çnost. Njegovi bliski prijatelji i poslovni partneri su ┼íokirani idejom je mo┼żda po─Źinio samoubojstvo.

ÔÇ×To je stvarno ┼íokantnoÔÇŁ, rekao je vlasnik restorana Muncheez, Gilbert Bailly. ÔÇ×Odrasli smo zajedno, bio mi je poput obitelji.ÔÇŁ

Bailly je rekao da posljednji put razgovarao sa Eberweinom prije dva tjedna, i on je bio dobro raspolo┼żen. Bili su uzbu─Ĺeni oko budu─çih poslovnih planova i radili na otvaranju restorana Muncheez u Sunriseu, rekao je on.

Hai─çanska vlada je izdala slu┼żbenu obavijest kojom zahvaljuje Eberweinu za njegovu slu┼żbu i ┼żalost zbog njegove prerane smrti.

ÔÇ×Op─ça uprava vladine ekonomske agencije za razvoj FAES ┼żeli javno objaviti svoja suosje─çanja sa o┼żalo┼í─çenom obitelji, prijateljima i suradnicima. FAES-ova zastava ─çe se vijoriti na pola koplja od srijede 12. do utorka 18. srpnja 2017. Neka njegova du┼ía po─Źiva u miruÔÇ× izjavio je generalni direktor Charles Ernest Chatelierov. (YNW)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,