Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEORIJE ZAVJERE » NOVINAR KRŠĆANSKOG PORTALA: Fidget spinner vas može približiti Bogu!

NOVINAR KRŠĆANSKOG PORTALA: Fidget spinner vas može približiti Bogu!

spinner-vjeraIgračka dizajnirana devedesetih godina prošlog stoljeća i reklamirana kao sredstvo za suzbijanje problema s koncentracijom, posljednjih mjeseci odjednom je postala toliko popularna da je u nekim zemljama i službeno zabranjena u školama

Najvruća “igračka” sezone je tzv. fidget spinner, igračka koju se reklamira kao napravica za one koji se u životu nose s poremećajima poput hiperaktivnosti i autizma te anksioznog poremećaja.

Ipak, diljem SAD-a postao je igračka koju profesori uzimaju iz ruku učenika, češće nego mobitele.

Iako se mnogi zaklinju kako im je ta spravica pomogla kod poremećaja pažnje ili nervoze, još ne postoje znanstveni dokazi da je to točno.

Iako je namijenjen ljudima s poremećajima u koncentraciji, koji bi se s njime trebali igrati kako bi se pomoću njega fokusirali u stanjima uznemirenosti, nervoze i dekoncentriranosti, nisu se svi stručnjaci složili s tvrdnjom kako je naprava od pomoći.

Primjerice, psiholog Mark Rapport sa sveučilišta u Floridi, koji već godinama proučava utjecaj pokreta na osobe s poremećajem hiperaktivnosti, smatra da fidget i slične naprave zapravo štete u takvim situacijama, jer su distrakcija. Rapport smatra da je cijela priča oko fidgeta napuhana te kako su fidgeti kontraproduktivni u svojoj osnovnoj namjeni.

Ipak, fidgeti su pokrenuli raspravu u školama. Neki stručnjaci smatraju da su dobri za djecu, jer im povećavaju pozornost i pomažu s problemom nemogućnosti obavljanja više zadataka odjednom.

Jedno je sigurno, profesore uistinu nerviraju, a mnogi od njih požalili su se na Twitteru, Redditu i drugim stranicama. Jedna je učiteljica iz Kanzasa tako napisala “Zvat ću te ‘Iritantna vrteća naprava’ i zauvijek ćeš ostati na dnu moje ladice.”

Roditelji se s tim slažu i draže im je vidjeti dijete s igračkom u rukama, nego konstantno priljubljene uz ekrane, a ima i onih koji su ih probali, pa se zarazili zabavnom igračkom.

Bili oni korisni ili neutralni, postali su prava pošast među tinejdžerima u Americi, a brzo se epidemija proširila i u Europu. Na Youtubeu ćete čak pronaći i naše klince koji ovladavaju trikovima s fidgetima. No, kao i svaka najezda, digne prašinu, pa prođe…

Dok jedni govore kako spiner, popularna igračka koja je zaludjela cijeli svijet, opisuje Boga (otac, sin i Sveti duh), drugi kažu da širi herezu, dok su treći uvjereni kako je simbol Sotone.

Novinar portala “Kršćanstvo danas” objasnio je kako je trokraka igračka povezana s konceptom svetog trojstva.

“Već ranije su stvari sastavljene iz tri dijela, poput djeteline s tri lista, služile kako bi se opisala Trojedna narav Boga, a spiner ide korak dalje, jer se vrti, pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga”, ističe, ali odmah upozorava:

“Opasnost leži u tome što, čim pokušavate objasnite Boga, prije ili kasnije zabrazdi u jeres”, piše u tekstu.
 

 
Ali kako to obično biva, pojavile su se i teorije zavjere, koji u tri kraka spinera vide tri šestice, a u načinu na koji se drži, gesta koja simbolizira jarca, odnosno vraga.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
(100posto.hr,sputniknews.com)

Filed under: Featured, TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,