Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Amiš muškarac dobio šest godina zatvora jer je uzgajao i prodavao svoje biljne lijekove

Amiš muškarac dobio šest godina zatvora jer je uzgajao i prodavao svoje biljne lijekove

amis-sudU jutro 30. lipnja 2017., savezni sudac je osudio Amiš muškarca na šest godina zatvora

Njegovi zločini su: izrada i prodaja biljnih zdravstvenih proizvoda koji nisu bili „adekvatno označeni”, i opstruiranje savezne agencije.

Prema portalu TheDailySheeple.com, poljoprivrednik, jedan Samuel A. Girod iz županije Bath u državi Kentucky, osuđen je 13. ožujka za uzgoj, proizvodnju i prodaju biljnih dodataka, bez odobrenja Administracije za hranu i lijekove (FDA). Osim toga, Girod je također optužen zbog prijetnji osobi koja je pokušala pružiti relevantne informacije o njegovim ilegalnim aktivnostima velikoj poroti.

Iako je tek nedavno osuđen, Girod je po prvi put dobio pozornost FDA u 2013. zbog prirode svog posla u županiji Bath. Girodu je naredio savezni sud u Missouriju da prestane distribuirati svoje proizvode sve dok FDA ne pregleda njegove proizvode, među mnogim drugim uvjetima.

Kada se dva FDA agenta pokušala provjeriti obiteljsku farmu Giroda, bilo im je zabranjeno ući na privatni posjed, nakon čega su otišli.

Obraćajući se okupljenima u sudnici, Girod, koji je izabrao da sam sebe brani, izjavio je da se FDA propisi ne mogu primjeniti i na njegovim proizvodima jer su to biljni lijekovi, a ne farmaceutski lijekovi. Girod je dodao da, kao pripadnik starog poretka Amiš vjere, zahtijevanje odobrenje FDA krši njegove vjerske slobode.

Girodovi proizvodi su uključivali biljne lijekove za bolesti kože i sinusa. Kao što je navedeno u optužnici, jedan određeni proizvod, TO-MOR-GONE, ističe se da ima korozivni, kaustična učinak na ljudsku kožu, zbog toga što sadrži ekstrakt biljke Crveni korjen (krvavi korjen). Još jedan proizvod je Girod prodavao za kojeg je tvrdio da liječi rak.

Porota je odlučila da biljnom lijeku TO-MOR-GONE nedostaju odgovarajuća upozorenja u svezi njegovog korištenja, te da doziranje i način uporabe koji se preporučuju na pakiranju, su opasni po zdravlje.

Nakon što odsluži svoju zatvorsku kaznu od šest godina, Girod će biti podvrgnut nadzoru od tri godine, u kojem Girod treba izbjegavati proizvodnju i distribuciju svojih proizvoda, inače će završiti u zatvoru do smrti. Osim toga, Girod mora platiti kaznu od 14.000 dolara i 1300 dolara za pristojbe.

Girodovi pristaše, od kojih je njih 75 stajalo ispred zgrade suda u centru Lexingtona, izrazili su razočaranje presudom.

Govoreći za Kentucky.com, Richard Mack porijeklom iz države Arizone je to nazvao „nacionalnom sramotom i uvredom”, uz napomenu da je koristio Girodov proizvod “Chickweed Healing Salve” bez bilo kakvih posljedica. Bivši šerif i politički aktivist je rekao da su sudac i porota „stvorili kriminalca danas iz dobrog građanina koji poštuje zakone”, te da je Giron „kažnjen za tvrdoglavost.”

Ova tvrdoglavost, prema okružnom sucu Danny Reevesu, je ono što je dovelo Girodove osude. Sudac je rekao za Kentucky.com da Girod dobio toliko kazne „jer je on uporno odbijao slijediti zakon.”

Michael Fox, zamjenski odvjetnik je rekao da će kazna duboko utjecati na Giroda. „Imajte na umu da je Sam Girod Amiš. On ne živi sa strujom, telefonom, betonom, čelikom. Oni nisu normalni; oni nisu prirodni u njegovom životu. Zatvorske kazna u okruženju zatvora će biti kazna puno teža za njega nego za normalnu osobu„ izjavio je Fox.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,