Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BRITANSKA FM RADIO STANICA ‘GREŠKOM’ EMITIRALA 25 SATI GOVORA AL KAIDE U KOJEM SU POZIVALI NA SVETI RAT

BRITANSKA FM RADIO STANICA ‘GREŠKOM’ EMITIRALA 25 SATI GOVORA AL KAIDE U KOJEM SU POZIVALI NA SVETI RAT

propovjed-muslimRadio postaja “Iman FM” je prenosila 25 sati propovijedi Anwar Al-Awlakija, propovjednika mržnje kojeg je ubio američkog dron u 2011. godini, prenosi Dailymail

Musliman radijska postaja emitirala je predavanja terorističkog vođe Al Kaide koji poziva na sveti rat.

Tužba je podnesena britanskom Ofcom-u, koji je suspendirao licencu i dozvolu radio postaje koja je djelovala u britanskom gradu Sheffieldu.

Ofcom je naglasio da materijal „iznesen na radiju je izravan poziv na akciju članovima muslimanske zajednice za pripremu i provođenje nasilja prema nemuslimanskim ljudima”.

Šefovi na radiju “Iman FM” imaju 21 dan da se izjasne ili će izgubiti dozvolu i biti zatvoreni. Otkrivena su i ekstremistička predavanja na YouTubeu koja su oni također emitirali tijekom Ramazana.

Ofcom je izjavio da je Al-Awlaki, koji je bio američki muslimanski klerik jemenskog podrijetla, je također bio vođa, regrut i trener Al Kaide.

Izjavili su također da je on inspirirao napad na Charlie Hebdo u Parizu, i pokušaj da se raznese američki avion i masakr nad 13 ljudi u Fort Hoodu u Teksasu.

Predavanja su emitirana na engleskom jeziku 14. lipnja u kojima je Al-Awlaki rekao: „Pripremite svu snagu koju imate za sveti rat u Allahov. To je oblik obožavanja.”

Prema pravilima emitiranja, govor mržnje se ne smije iznositi na TV ili radio programu, izuzev kada je opravdan u kontekstu.

Radio postaja Iman FM tvrdi da su bili svjesni propovjednikove pozadine i rekli su da nisu svi materijali bili provjereni prije nego što su emitirani.

Direktor Ofcom-a je opisao ovu obranu kao „nevjerodostojnu”.

Mohammad Mughal, glavni direktor radio stanice je rekao: „Ovo je vrlo, vrlo tužno jer nitko od nas nije znao da to predavanje propovijeda mržnju.”

‘Mi ne samo muslimanska radio stanica i mi redovito ugošćujemo kršćanske goste.’
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,