Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » NAPADNUT KLIMATSKIM ORUŽJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najviših temperatura u povijesti

NAPADNUT KLIMATSKIM ORUŽJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najviših temperatura u povijesti

iran-temperaturaU Iranu je u četvrtak izmjerena jedna od najviših temperatura u povijesti naše planete, javljaju svjetski mediji

U jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu temperature su dosegle vrtoglavih 53,7 Celzijevih stupnjeva, što je najviša temperatura ikada zabilježena u državi. Također je jedna od najviših temperatura ikad zabilježenih u svijetu i najviša u Aziji u lipnju.

Ove podatke iznio je meteorolog Etienne Kapikian iz francuske nacionalne meteorološke službe. Prethodna najviša temperatura izmjerena u Iranu bila je 53 stupnja.

Meteorološka organizacija Weather Underground javila je da je temperatura uspjela doseći punih 54 Celzijeva stupnja. Svjetski rekord još uvijek je 56,7 stupnjeva zabilježenih 10. srpnja 1913. u kalifornijskoj Dolini smrti.

Međutim, stručnjaci poput Christophera Burta iz Weather Undergrounda smatraju da to mjerenje nije bilo pouzdano i da toliko ekstremne temperature “nisu moguće iz meteorološke perspektive”.

Kao što se može vidjeti, područje koje je pogodila najviše temperatura u povijesti je ono područje Irana koje je bogato naftom.
 

 
Kada dodamo to da američka koalicija upravo sada provocira Iran, nadajući se budućem novom ratnom sukobu sa ovom državom, dolazimo do zaključka da bi Iran i prije pravog rata mogao biti napadnut klimatskim oružjem. Primjeri takvih napada u povijesti su bezbrojni.

Mainstream mediji će ovaj primjer ekstremnih temperatura pripisati globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, no Lord Christopher Monckton je matematički dokazao da je globalno zagrijevanje laž!

I general Leonid Ivašov je prije godinu dana javno izjavio da Amerika ima klimatsko oružje sa kojim može spržiti svaku zemlju na svijetu.

Pogledajte video:
 

 
(index.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,