Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » NAPADNUT KLIMATSKIM ORUĆœJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najviĆĄih temperatura u povijesti

NAPADNUT KLIMATSKIM ORUĆœJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najviĆĄih temperatura u povijesti

iran-temperaturaU Iranu je u četvrtak izmjerena jedna od najviơih temperatura u povijesti naơe planete, javljaju svjetski mediji

U jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu temperature su dosegle vrtoglavih 53,7 Celzijevih stupnjeva, ĆĄto je najviĆĄa temperatura ikada zabiljeĆŸena u drĆŸavi. Također je jedna od najviĆĄih temperatura ikad zabiljeĆŸenih u svijetu i najviĆĄa u Aziji u lipnju.

Ove podatke iznio je meteorolog Etienne Kapikian iz francuske nacionalne meteoroloĆĄke sluĆŸbe. Prethodna najviĆĄa temperatura izmjerena u Iranu bila je 53 stupnja.

MeteoroloĆĄka organizacija Weather Underground javila je da je temperatura uspjela doseći punih 54 Celzijeva stupnja. Svjetski rekord joĆĄ uvijek je 56,7 stupnjeva zabiljeĆŸenih 10. srpnja 1913. u kalifornijskoj Dolini smrti.

Međutim, stručnjaci poput Christophera Burta iz Weather Undergrounda smatraju da to mjerenje nije bilo pouzdano i da toliko ekstremne temperature “nisu moguće iz meteoroloĆĄke perspektive”.

Kao ĆĄto se moĆŸe vidjeti, područje koje je pogodila najviĆĄe temperatura u povijesti je ono područje Irana koje je bogato naftom.
 

 
Kada dodamo to da američka koalicija upravo sada provocira Iran, nadajući se budućem novom ratnom sukobu sa ovom drĆŸavom, dolazimo do zaključka da bi Iran i prije pravog rata mogao biti napadnut klimatskim oruĆŸjem. Primjeri takvih napada u povijesti su bezbrojni.

Mainstream mediji će ovaj primjer ekstremnih temperatura pripisati globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, no Lord Christopher Monckton je matematički dokazao da je globalno zagrijevanje laĆŸ!

I general Leonid IvaĆĄov je prije godinu dana javno izjavio da Amerika ima klimatsko oruĆŸje sa kojim moĆŸe sprĆŸiti svaku zemlju na svijetu.

Pogledajte video:
 

 
(index.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,