Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » NAPADNUT KLIMATSKIM ORU┼ŻJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najvi┼íih temperatura u povijesti

NAPADNUT KLIMATSKIM ORU┼ŻJEM? U Iranu izmjereno 53.7 Celzijevih stupnjeva, jedna od najvi┼íih temperatura u povijesti

iran-temperaturaU Iranu je u ─Źetvrtak izmjerena jedna od najvi┼íih temperatura u povijesti na┼íe planete, javljaju svjetski mediji

U jugozapadnom iranskom gradu Ahvazu temperature su dosegle vrtoglavih 53,7 Celzijevih stupnjeva, ┼íto je najvi┼ía temperatura ikada zabilje┼żena u dr┼żavi. Tako─Ĺer je jedna od najvi┼íih temperatura ikad zabilje┼żenih u svijetu i najvi┼ía u Aziji u lipnju.

Ove podatke iznio je meteorolog Etienne Kapikian iz francuske nacionalne meteorolo┼íke slu┼żbe. Prethodna najvi┼ía temperatura izmjerena u Iranu bila je 53 stupnja.

Meteorolo┼íka organizacija Weather Underground javila je da je temperatura uspjela dose─çi punih 54 Celzijeva stupnja. Svjetski rekord jo┼í uvijek je 56,7 stupnjeva zabilje┼żenih 10. srpnja 1913. u kalifornijskoj Dolini smrti.

Me─Ĺutim, stru─Źnjaci poput Christophera Burta iz Weather Undergrounda smatraju da to mjerenje nije bilo pouzdano i da toliko ekstremne temperature “nisu mogu─çe iz meteorolo┼íke perspektive”.

Kao ┼íto se mo┼że vidjeti, podru─Źje koje je pogodila najvi┼íe temperatura u povijesti je ono podru─Źje Irana koje je bogato naftom.
 

 
Kada dodamo to da ameri─Źka koalicija upravo sada provocira Iran, nadaju─çi se budu─çem novom ratnom sukobu sa ovom dr┼żavom, dolazimo do zaklju─Źka da bi Iran i prije pravog rata mogao biti napadnut klimatskim oru┼żjem. Primjeri takvih napada u povijesti su bezbrojni.

Mainstream mediji ─çe ovaj primjer ekstremnih temperatura pripisati globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama, no Lord Christopher Monckton je matemati─Źki dokazao da je globalno zagrijevanje la┼ż!

I general Leonid Iva┼íov je prije godinu dana javno izjavio da Amerika ima klimatsko oru┼żje sa kojim mo┼że spr┼żiti svaku zemlju na svijetu.

Pogledajte video:
 

 
(index.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , ,