Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » BRAVO! Rusija postaje prva zemlja u svijetu koja je uni┼ítila svoje cjelokupno kemijsko oru┼żje

BRAVO! Rusija postaje prva zemlja u svijetu koja je uni┼ítila svoje cjelokupno kemijsko oru┼żje

rusija-kemijsko-oruzjeRusija je postala prva zemlja u svijetu koje je uni┼ítila svoje kemijsko oru┼żje, a posljednje pri─Źuve ─çe biti uni┼ítene do kraja 2017. godine

Prema rije─Źima ┼íefa ruske Federalne uprave za sigurnu pohranu i uni┼ítavanja kemijskog oru┼żja, general major Valerij Kapashin, samo jedan posto ruskih zaliha kemijskog oru┼żja je ostao da bude uni┼íten.

Nekih ÔÇ×99 posto kemijskog oru┼żja pohranjenog u Rusiji je uni┼ítenoÔÇŁ, rekao je bojnik Kapashin, a prenosi RT.

Preostalih 400 tona kemijskog oru┼żja je trenutno ÔÇ×u pogonu za pohranu i uni┼ítavanje kemijskog oru┼żja, u selu Kizner u Udmurtskoj regijiÔÇŁ, dodao je Kapashin.

Slijedom toga, Rusija ispunjava uvjete propisane u Konvenciji o kemijskom oru┼żju (CWC), kojoj se pridru┼żila prije 20 godina.

U skladu sa dokumentima Konvencije, Rusija se rije┼íila prve serije svojeg kemijskog oru┼żja oko jedan posto u 2003. godini. ─îetiri godine kasnije, 20 posto je uni┼íteno, a do 2009. godine, Rusija je bila ispred roka, uni┼ítavaju─çi 45 posto njezinog kemijskog naoru┼żanja.

ÔÇ×Mi smo zavr┼íili ─îetvrtu fazu godinu dana ranije, tako─Ĺer, i mi ─çemo uni┼ítiti svih 100 posto zaliha kemijskog oru┼żja do kraja 2017., a ne 2018.ÔÇŁ, zaklju─Źio je Kapashin, govore─çi za Interfax.

Federalna uprava za sigurnu pohranu i uni┼ítavanja kemijskog oru┼żja nije u ┼żurbi, me─Ĺutim, rekao je du┼żnosnik i istaknuo da ne─çe ÔÇ×dozvoliti bilo kakve povrede u procesnoj discipliniÔÇŁ u uklanjanju ostatka kemijskog oru┼żja.

Prema Kapashinu, gomilanje iskustva, prave─çi prijedloge za pobolj┼íanja i pouzdano stanje tehnologije, ubrzali su proces koji se koristi za uni┼ítavanje kemijskog oru┼żja.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , ,