Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » HRABRI GOVOR KOJEG SE BOJI ESTABLIŠMENT: Najiskrenije dvije minute u povijesti američke televizije

HRABRI GOVOR KOJEG SE BOJI ESTABLIŠMENT: Najiskrenije dvije minute u povijesti američke televizije

stone-govorJedan od najvećih holivudskih redatelja Oliver Stone objasnio je u govoru, nešto dužem od dvije minute, smisao američke politike u posljednjih tridesetak godina

Pogledajte kako je Stone definirao funkcioniranje “sustava” američkih “pravednih ratova”.

Najiskrenije 2 minute u povijesti američke televizije:

“Možete biti kritični prema vašoj vlasti i vašem društvu.

Ne morate se uklopiti. Sada je u modi da se napadaju republikanci, Trump i sve to.

I da se izbjegavaju Obama i Clintonovi. Ali zapamtite ovo.

U 13 ratova koje smo započeli u proteklih 30 godina, i potrošenih 14 bilijuna dolara, i stotine tisuća života koji su zbrisani sa zemaljske kugle, zapamtite da to nije bio jedan vođa, već sustav, i republikanci i demokrati.

Zovite ga kako hoćete. Vojno – industrijsko – sigurnosno – financijsko – medijski kompleks, to je sustav koji se održava pod izgovorom da su ovo “pravedni ratovi” i da su opravdani u ime naše zastave koja ponosno viori nad našim životima.

Naša zemlja je postala prosperitetnija za mnoge, ali u ime tog bogatstva ne možemo opravdati naš sustav kao centar svjetske vrijednosti sve dok izazivamo tolike ratove i kaos.

Nema potreba da nabrajam žrtve, ali znamo da smo intervenirali u preko 100 država, invazijama, promjenom režima, ekonomskim kolapsom ili hibridnim ratom – mekom moći, kako god to zovete, to je rat neke vrste.

Na kraju to postaje sustav koji vodi uništenju planete i svih nas.

Borio sam se protiv tih ljudi koji vode ratove, tijekom većine svojeg života. To je igra koja umara i u kojoj vas uglavnom potuku.

Uz sve kritike i uvrede koje ćete dobiti, pa i pohvale, važno je da zapamtite da ako vjerujete u ono što govorite i možete ostati čvrsto na svoj putu, možete mnogo toga promijeniti.”
 

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,