Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTINU PREKIPILO PA PORUČIO AMERIKANCIMA: Dignite samo jedan zrakoplov iznad Sirije, pa ćete vidjeti što će se desiti

PUTINU PREKIPILO PA PORUČIO AMERIKANCIMA: Dignite samo jedan zrakoplov iznad Sirije, pa ćete vidjeti što će se desiti

putin-zrakplovSirija je bila na početku godine na rubu uspostave mira, sve dok koalicija predvođena Amerikom nije ponovo zakuhala rat na tom prostoru

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u ponedjeljak da će sve letjelice nad Sirijom, u području djelovanja ruskog zrakoplovstva, smatrati ciljevima, prenose ruske novinske agencije.

Izjava je uslijedila nakon što je američki borbeni zrakoplov u nedjelju srušio sirijski vojni zrakoplov u području Rake a Washington je poručio da je taj zrakoplov bombardirao položaje u blizini snaga koje podupire SAD. Damask tvrdi da je zrakoplov bio u misiji protiv militanata Islamske države.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je i da je od 19. lipnja opozvalo suradnju sa SAD-om u sprečavanju zračnih incidenata nad Sirijom.

SAD uoči rušenja sirijskog zrakoplova nije koristio taj kanal za komunikaciju, navelo je rusko ministarstvo obrane.

Rusko ministarstvo preciziralo je da će sve letjelice zapadno od Eufrata biti praćene i smatrane ciljevima ruske protuzračne obrane u Siriji.

Rusija ima sustave S-300 i S-400 u Siriji, kao i desetke lovaca i borbenih zrakoplova.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,