Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MISTERIOZNI KULT KATOLIČKIH EGZORCISTA ŠOKIRAO VATIKAN: ‘Radimo na tome da papa Franjo nestane sa ovog svijeta!’

MISTERIOZNI KULT KATOLIČKIH EGZORCISTA ŠOKIRAO VATIKAN: ‘Radimo na tome da papa Franjo nestane sa ovog svijeta!’

plinio-kultNavodno postoji grupa egzorcista kojima smeta papa Franjo koji nastoji modernizirati Crkvu. Žele mu čak i smrt koju “dogovaraju” s vragom

Plinio Correa de Oliveira je preminuli vođa ultradesne organizacije “Tradicija, obitelj i imanje” koja djeluje u Rimu, no to što je umro ne znači da njegovi sljedbenici nisu nastavili sa svojim običajima.

De Oliveira je u Rim došao 1960-ih da bi prosvjedovao protiv sazivanja Drugog vatikanskog sabora, s kojim je počela era pokušaja Katoličke crkve da se modernizira. On je još tada govorio da je to “trenutak u povijesti koji je tužan kao i onaj kad je Isus umro” i počeo propagandu sa sličnim stavovima.

Iza njega je navodno ostao kult sljedbenika, katoličkih egzorcista u Brazilu, koji ga posebnim kanalima kontaktiraju i štuju. Sam de Oliveira je bio u paktu s vragom. Tako barem vjeruju njegovi sljedbenici, koji tvrde da njihov preminuli ‘vođa’ utječe na stvari poput klimatskih promjena, ali i da radi na tome da umre papa Franjo.

Umjesto pape Franje žele nekoga konzervativnijeg

O ovome piše i Andrea Tornielli na blogu Vatican Insider, a objavio je i više članaka o ovom kultu egzorcista i njihovim vjerovanjima. On tvrdi da kult vjeruje da bi Katolička crkva dobila konzervativnijeg vođu kad bi se riješili sadašnjeg Pape.

Nakon što je de Oliveira umro 1995. godine, kult se podijelio u dvije grupe. Prva je ova koja se nada smrti pape Franje i općenito se protivi njegovom načinu vođenja Crkve, a podržava ih grupa američkih kardinala.

Druga je grupa poznata kao ‘Heralds of the Gospel’, koju je osnovao monsinjor João Scognamiglio Clá Dias, i predstavljaju kult obožavanja. Dias je bio vođa egzorcista koji u tajnosti prakticiraju bizarne običaje u kojima pokušavaju komunicirati s vragom, no nedavno je podnio ostavku, upozorava Tornielli. Rade to tako da, umjesto da istjeruju vraga iz ljudi kao egzorcisti, oni ga pokušavaju pozvati u ljude da bi preko njih mogli stupiti u kontakt s njim.

Vatikan istražuje egzorciste

Ovakav način štovanja vraga postao je problem Crkvi, koja je prema pisanju Daily Beasta započela istragu nad ovim kultom, piše Barbie Latza Nadeau, osobito jer im navodi o tome da se žele ‘riješiti’ pape Franje predstavljaju sigurnosnu prijetnju.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,