Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » BRITANSKI ZASTUPNIK PARLAMENTA: Požar u ‘paklenom neboderu’ u Londonu je bio ‘posao iznutra’

BRITANSKI ZASTUPNIK PARLAMENTA: Požar u ‘paklenom neboderu’ u Londonu je bio ‘posao iznutra’

neboder-posaoBritanski zastupnik je optužio britansku vladu za prikrivanje dokaza o uzroku požara u neboderu “Grenfell Tower” u onome što izgleda sve kao “posao iznutra”

Prema zastpuniku britanskog parlamenta David Lammyju, tvrtka koja je radila unutar nebodera Grenfell Tower je uklanjala vitalne dokaze sa mjesta zločina, uništavajući dokumente o incidentu i prijetila zviždačima tužbama kako bi pokrili istinu o tome što se zapravo dogodilo.

Britanska vlada koja je u dosluhu sa mainstream medijima je već uhvaćena kako smanjuje broj poginulih kao posljedice požara – a neke procjene sežu čak i do 500-600 poginulih – velika razlika od trenutnih 79 poginulih koliko ih jedanas službeno prijavljeno.

U izjavi za za SkyNews u nedjelju, zastupnik parlamenta David Lammy je rekao da neki izvođači koji rade na Grenfell tornju, rade na uklanjanju dokaza o njihovom radu nakon pakla koji je pogodio zgradu od 24 kata prošlog tjedna, piše PressTV.

„Unutar zajednice, povjerenje u vlast je palo na dno i sumnje u zataškavanja su sve brojnije”, rekao je Lammy, koji je izgubio bliskog prijatelja u požaru.

„Premijerka mora odmah djelovati kako bi se osiguralo da su svi dokazi zaštićeni tako da svatko tko je kriv za ono što se dogodilo na Grenfell Toweru mora odgovarati i osjećati punu snagu zakona”, dodao je.

Zastupnik parlamenta je pozvao vladu da pronađe i sačuva sve e-mailove, dokumenta sastanaka, dopise izvođačima, procjene sigurnosti, specifikacije i izvješća kako se ne bi uskratila pravdu za žrtve.

U požaru prošle srijede je do sada poginulo 58 osoba, dok se mnogim drugim stanovnicima te zgrade i dalje gubi svaki trag.

Šef stranke Laburista Jeremy Corbyn je već pozvao vladu da provede istragu o izvješćima u kojima Gavin Barwell, bivši ministar stanovanja koji je nedavno imenovan savjetnikom premijerke, nije uspio dati zahtjev sigurnosti od požara u toj zgradi.

Kasnije u nedjelju, bivši britanski kancelar Philip Hammond je kazao kako je materijal kojim se gradila zgrada bio zabranjen u gradnji britanskih nebodera.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , ,