Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin je postao prvi svjetski predsjednik koji daje besplatno zemljište za sve građane

Putin je postao prvi svjetski predsjednik koji daje besplatno zemljište za sve građane

putin-zemljaRuski predsjednik Vladimir Putin je postao prvi svjetski lider koji će ponuditi svakom pojedinom građaninu besplatni hektar zemljišta u bilo kojem dijelu Rusije

Putin je pristao proširiti program koji nudi građanima zemljište na ruskom Dalekom istoku na sve regije zemlje.

Predsjednik je raspravljao o svojim planovima tijekom godišnje novinarske sesije “Pitanja & Odgovora” u četvrtak, rekavši da on vjeruje da postoji toliko zemljišta u Rusiji da bi svatko trebao imati pravo na jedan komad.

„Postoji dovoljno zemlje u Rusiji. Četrdeset i tri milijuna hektara poljoprivrednog zemljišta koje se ne koristi za svoju namjeravanu svrhu. To su ogromne, jako ogromne zemljišne rezerve„ rekao je Putin.

U ruskoj verziji “Akta Homestead”, svaki građanin može dobiti besplatno hektar zemlje na Dalekom istoku, ako ga je voljan dobro iskoristiti. Unutar prve godine, primatelji moraju deklarirati kako žele koristiti zemlju, a u tri godine, moraju izvijestiti o tome kako se razvija. Nakon pet godina, zemlja se može prodati ili dati u zakup.

Oko 93.000 aplikacija je primljeno otkada je program pokrenut je u lipnju prošle godine, a gotovo 20.000 je odobreno.

Regije slobodne zemlje koja se nudi uključuju regije Yakutia, Kamchatka, Chukotka, Primorye, Khabarovsk, Amur, Magadan, i Sakhalin, kao i židovske autonomne regije.

Zemljište se može koristiti za bilo koju zakonitu svrhu, ali je novi vlasnici ne mogu iznajmiti, prodati ili dati zemlju sljedećih pet godina.

Stranci također imaju pravo na korištenje zemljišta, ali je registracija punih prava vlasništva moguća tek nakon što je primatelj postao naturalizirani državljanin Rusije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,