Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Putin je postao prvi svjetski predsjednik koji daje besplatno zemlji┼íte za sve gra─Ĺane

Putin je postao prvi svjetski predsjednik koji daje besplatno zemlji┼íte za sve gra─Ĺane

putin-zemljaRuski predsjednik Vladimir Putin je postao prvi svjetski lider koji ─çe ponuditi svakom pojedinom gra─Ĺaninu besplatni hektar zemlji┼íta u bilo kojem dijelu Rusije

Putin je pristao pro┼íiriti program koji nudi gra─Ĺanima zemlji┼íte na ruskom Dalekom istoku na sve regije zemlje.

Predsjednik je raspravljao o svojim planovima tijekom godi┼ínje novinarske sesije “Pitanja & Odgovora” u ─Źetvrtak, rekav┼íi da on vjeruje da postoji toliko zemlji┼íta u Rusiji da bi svatko trebao imati pravo na jedan komad.

ÔÇ×Postoji dovoljno zemlje u Rusiji. ─îetrdeset i tri milijuna hektara poljoprivrednog zemlji┼íta koje se ne koristi za svoju namjeravanu svrhu. To su ogromne, jako ogromne zemlji┼íne rezerveÔÇ× rekao je Putin.

U ruskoj verziji “Akta Homestead”, svaki gra─Ĺanin mo┼że dobiti besplatno hektar zemlje na Dalekom istoku, ako ga je voljan dobro iskoristiti. Unutar prve godine, primatelji moraju deklarirati kako ┼żele koristiti zemlju, a u tri godine, moraju izvijestiti o tome kako se razvija. Nakon pet godina, zemlja se mo┼że prodati ili dati u zakup.

Oko 93.000 aplikacija je primljeno otkada je program pokrenut je u lipnju prošle godine, a gotovo 20.000 je odobreno.

Regije slobodne zemlje koja se nudi uklju─Źuju regije Yakutia, Kamchatka, Chukotka, Primorye, Khabarovsk, Amur, Magadan, i Sakhalin, kao i ┼żidovske autonomne regije.

Zemlji┼íte se mo┼że koristiti za bilo koju zakonitu svrhu, ali je novi vlasnici ne mogu iznajmiti, prodati ili dati zemlju sljede─çih pet godina.

Stranci tako─Ĺer imaju pravo na kori┼ítenje zemlji┼íta, ali je registracija punih prava vlasni┼ítva mogu─ça tek nakon ┼íto je primatelj postao naturalizirani dr┼żavljanin Rusije.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,