Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ANKETA: 72% mladih Amerikanaca kažu da su mainstream mediji ‘LAŽNE VIJESTI’

ANKETA: 72% mladih Amerikanaca kažu da su mainstream mediji ‘LAŽNE VIJESTI’

cnn-vijestiNova anketa od strane agencije IBD/TIPP pronašla je da većina mladih Amerikanaca vjeruje da su mainstream mediji „lažne vijesti” koji predstavljaju neutemeljene informacije na dnevnoj bazi s jedinom namjerom – rušenje demokratski izabranog predsjednika

Business Daily kaže da Amerikanci većinom krive medije za urnebes oko ruske istrage, a 57% građana je suglasno da su „mediji prerano proglasili predsjednika Trump i njegove saveznike krivima za dosluh s Rusijom”, unatoč nedostatku dokaza. Samo 39% se ne slaže.

I još jednom, stranačka podjela je bila značajna, 83% republikanaca je suglasno da mediji prikazuju predrasude, ali samo 32% demokrata je reklo isto. Oko 62% nezavisnih je vidjelo medijsku pristranost u izvještavanju o istrazi Rusije.

Možda iznenađujuće, dobna skupina koja je vidjela najveći medijski učinak je bila najmlađa – 18 do 24 godine starosti, uz 72% suglasnosti da mediji uglavnom tretiraju Trumpa i njegove dužnosnike krivima za prikrivanje veza sa Rusijom bez pružanja dokaza. Sve ostale dobne skupine bile su u rasponu od 53% do 59% suglasnosti.

Anketa je također pokazala da je većina Amerikanaca odbacila teoriju zavjere mainstream medija u kojoj je Rusija utjecala na ishod predsjedničkih izbora u Americi:

Unatoč zasićenosti medijske pokrivenosti, nekih 52% ispitanika je izjavilo da na ishod predsjedničkih izbora 2016. „nije utjecala” Rusija, dok je samo 39% je rekao da je.

Odgovori su također bili podjeljeni prema stranačkim uvjerenjima. 77% demokrata je izjavilo da su Rusi su utjecali na izbore, i samo 6% republikanaca. Među neovisnim biračima, 31% je vidjelo ruski utjecaj na ishod izbora.

Gotovo polovica Amerikanaca je reklo da je istraga Rusije potpuni „lov na vještice” kojima upravljaju lažne vijesti:

U međuvremenu, nekih 47% građana se slaže s tvrdnjom da je „istraga mogućih veza između kampanje Trumpa i Rusije politički ‘lov na vještice’ čiji je krajnji cilj opoziv predsjednika.” No, 48% se ne slaže.

Čak i tako, 21% demokrata se složilo da je istraga ‘lov na vještice‘, uz 75% republikanaca i 51% nezavisnih.

Anketa je također pronašla da 65% Amerikanaca misli da je „prerano” govoriti o opozivu, dok samo 32% kažu da je „prikladno”.

Anketa je provedena 30. svibnja do 6. lipnja, prije svjedočenja bivšeg direktora FBI-a James Comeya koji je uglavnom govorio o „Ruskoj zavjeri” koja očito da ne drži vodu.

Lažne vijesti svjetskih medija i histerična propaganda polagano gube na snazi.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,