Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Protivnici i skeptici cijepljenja sada se mogu kazniti do 10 godina zatvora u Australiji

Protivnici i skeptici cijepljenja sada se mogu kazniti do 10 godina zatvora u Australiji

cijepljenje-policijaAustralske medicinske sestre i primalje koji se usude govoriti protiv opasnosti od cijepljenja na društvenim medijima ili osobno će biti procesuirane, upozorila je australska vlada, pozivajući članove javnosti da prijave protivnike cijepljenja vlasti

Medicinski djelatnici se suočavaju sa zatvorskom kaznom i do 10 godina zatvora za izražavanje sumnje o učinkovitosti cjepiva ili pozivanje na daljnje studije o sigurnost cjepiva.

Protivnici novog zakona tvrde da je sloboda govora i znanstveni integritet pod napadom u Australiji od strane vlade koju je kupila i platila farmaceutska industrija.

„Bez iznimke očekujemo da sve registrirane medicinske sestre i primalje koriste najbolje raspoložive dokaze u provedbi svoje prakse. To uključuje pružanje informacija javnosti o zdravstvenim problemima, rekla je Predsjedavajuća u odboru Medicinskih sestara i primalja Australije (NMBA) Dr. Lynette Cusack.

NMBA je pozvala Australce da prijave medicinske sestre ili primalje koje promiču stavove anti-cijepljenja.

„Odbor će razmotriti da li je sestra ili primalja prekršila svoje profesionalne obaveze i te će takve stvari tretirati ozbiljno”, navodi se u priopćenju.

„Bilo da objavljuju “lažni” materijal i / ili savjet protiv cijepljenja, zbunjujući ili obmanjujući javnost (uključujući i putem društvenih medija), također može predstavljati prekršaj prema nacionalnom pravu i može rezultirati progonom od strane AHPRA [Australian Health Practitioner Regulation Agency.]”

Jedan od najvećih pristaša cijepljenja australske savezne države Victorie, ministrica zdravlja Jill Hennessy, nema vremena za roditelje koji vjeruju da sigurnost cjepiva zahtijeva daljnja istraživanja kako bi se osiguralo da su sigurna za našu djecu.

Opisujući skeptike prema cijepljenju kao „ovce mrtvog mozga„ – političarka je rekla:

„Oni (protivnici cijepljenja) su organizirani pokret, koji u velikoj mjeri dolazi iz Sjedinjene Američkih Država koji dovode u zabludu roditelje da je cijepljenje nesigurno.

„To je opasna poruka, a jedan ću se nastaviti boriti. Cijepljenje može spasiti život„ zaključila je ministrica.

Prema novim zakonskim odredbama, roditelji koji ne cijepe svoju djecu ne mogu više novčanu skrb za djecu. Samo ljudi s čvrstim medicinskim dokazima su izuzeti od ove zabrane. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , ,