Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » 11 vrijednih savjeta za pre┼żivljavanje koje mo┼żete nau─Źiti od besku─çnika

11 vrijednih savjeta za pre┼żivljavanje koje mo┼żete nau─Źiti od besku─çnika

beskucniciBesku─çnici su ultimativni pre┼żivljava─Źi, te razumijevanje kako oni ┼żive na ulici mo┼że ljude nau─Źiti stvar ili dvije o tome kako ostati ┼żiv, ─Źak i u najgorim uvjetima

Kada se dogodi katastrofa, mogli bi zavr┼íiti bez krova nad glavom. Kada se to dogodi, imajte na umu sljede─çe navike pre┼żivljavanja koji poma┼żu u odr┼żavanju besku─çnika ┼żivim:

1. Nagomilati novine – Stare novine mo┼żete vrlo lako prona─çi, a mogu se koristiti na mnogo na─Źina. One su posebno korisne za odr┼żavanje topline: Mo┼żete ih staviti unutar svoje odje─çe ili ih koristiti kao potpalu vatre. Tako─Ĺer mo┼żete koristiti novinske listove kao deke, ili koristite zgu┼żvane papire kao jastuk. Ako ste izgradili skloni┼íte, mo┼żete koristiti novine da bi izolirali unutra┼ínjost, isto tako.

2. Nosite slojeve – Postoji mudrost u na─Źinu na koji besku─çnici nose svoju odje─çu odjednom. Osim ┼íto manje stvari nose u svojim rukama, odijevanje u slojevima mo┼że vas za┼ítititi bez obzira na vremenske uvjete. No┼íenje dodatnih slojeva ─Źuva va┼íu toplinu na hladno─çi, a slojevi se mogu lako ukloniti kada je temperatura postane vi┼ía.

3. Koristite “svemirsku” deku ili termofor da ostanete topli tijekom spavanja – Odr┼żavanje vatre dok spavate ne mora uvijek biti idealno, tako da pronala┼żenje drugih na─Źina da ostanete topli mo┼że biti korisno. Ako mo┼żete kuhati vodu, koristite to da napunite praznu bocu stavite pod pokriva─Ź. Jo┼í bolje, koristite jeftini Mylar pokriva─Ź.

On mo┼że zadr┼żati toplinu reflektiraju─çi va┼íu tjelesnu toplinu natrag prema vama. Osim toga, Mylar deke imaju mnoge druge primjene – na primjer, mo┼żete ih koristiti kao solarne pe─çnice, zaklon od ki┼íe ili ─Źak i kao signalnu antenu za radio ili telefon.

4. Koristite limenke kave za vatru – Stara limenka kava (ili bilo koja odba─Źena limenka) mo┼że slu┼żiti i kao ┼ítednjak ili prijenosna vatra – jednostavno ispunite ju sa petrolejom u gelu i zapalite.


5. Higijena sa sodom bikarbonom – Higijena ne bi trebala trpjeti ─Źak ni u situaciji pre┼żivljavanja, a najbolji i najjeftiniji na─Źin da se zadr┼żi je sa sodom bikarbonom. Vi┼íenamjenski proizvod mo┼żete koristiti kao dezodorans, pastu za zube, vodicu za usta, ─Źak i kao sapun, i ┼íampon.

6. Znati gdje mo┼żete dobiti besplatnu hranu – Mnogi fast food restorani izbacuju vi┼íak hrane na kraju dana, tako da mo┼żete na kraju dana pitati za ostatke prije nego ┼íto ih bace u kontejner za sme─çe. Naravno, tvrtka mo┼żda ne─çe raditi u situaciji katastrofe, tako da ovaj trik mo┼żda ne─çe biti primjenjiv. Imaju─çi zalihe hrane u svojem ruksaku je jo┼í uvijek va┼í najbolji na─Źin za izbjegavanje gladi u hitnim slu─Źajevima.

7. Ostanite mobilni – Nau─Źite kako ┼żivjeti uz pomo─ç ruksaka je va┼żno za pre┼żivljavanje, jer to zna─Źi da mo┼żete ostaviti svoje mjesto ┼żivota kada god to po┼żelite. Besku─çnici se nikada ne─çe raspakirati, ┼íto im olak┼íava da se kre─çu i budu mobilni.

8. Imajte uvijek budno oko – Kad ┼żivite na ulici ili na otvorenom, va┼ía imovina lako mo┼że biti ukradena. Kad god se ┼żelite odmoriti, provjerite da li je va┼í ruksak za┼íti─çen ili ga mo┼żete koristi kao jastuk.

9. Upoznajte se s va┼íom trenutnom lokacijom – Prije nego ┼íto se skrasite na jednom mjestu, upoznajte se s va┼íom lokacijom, saznajte gdje su izvori hrane i skloni┼íta, prona─Ĺite najsigurnija podru─Źja, i prona─Ĺite najbolje izlaze. Tako─Ĺer, upoznavanje ljudi oko vas je dobar na─Źin kako bi se ocijenila sigurnosti i boravak na tom podru─Źju.

10. Ostanite pozitivni – Lako mo┼żete pasti u bezna─Ĺe kada katastrofe do─Ĺe, ali je va┼żno se boriti. Imaju─çi pozitivan pogled i ako ste usredoto─Źeni na cilj (┼íto mo┼że biti ponovno ujedinjenje s obitelji ili vra─çanje u normalu), mo┼żete zadr┼żati motiviranost i nadahnutost unato─Ź izazovima.

11. Uvijek imati pri─Źuvni plan – Gdje god da zavr┼íite, va┼żno je imati plan B. Besku─çnici mogu potvrditi da ┼żivot na ulicama donosi nove izazove svaki dan, tako da ste u mogu─çnosti se prilagoditi kada se promijene okolnosti, i to je klju─Źno za ostanak na ┼żivotu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,