Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » PREPPERS » 11 vrijednih savjeta za preživljavanje koje možete naučiti od beskućnika

11 vrijednih savjeta za preživljavanje koje možete naučiti od beskućnika

beskucniciBeskućnici su ultimativni preživljavači, te razumijevanje kako oni žive na ulici može ljude naučiti stvar ili dvije o tome kako ostati živ, čak i u najgorim uvjetima

Kada se dogodi katastrofa, mogli bi završiti bez krova nad glavom. Kada se to dogodi, imajte na umu sljedeće navike preživljavanja koji pomažu u održavanju beskućnika živim:

1. Nagomilati novine – Stare novine možete vrlo lako pronaći, a mogu se koristiti na mnogo načina. One su posebno korisne za održavanje topline: Možete ih staviti unutar svoje odjeće ili ih koristiti kao potpalu vatre. Također možete koristiti novinske listove kao deke, ili koristite zgužvane papire kao jastuk. Ako ste izgradili sklonište, možete koristiti novine da bi izolirali unutrašnjost, isto tako.

2. Nosite slojeve – Postoji mudrost u načinu na koji beskućnici nose svoju odjeću odjednom. Osim što manje stvari nose u svojim rukama, odijevanje u slojevima može vas zaštititi bez obzira na vremenske uvjete. Nošenje dodatnih slojeva čuva vašu toplinu na hladnoći, a slojevi se mogu lako ukloniti kada je temperatura postane viša.

3. Koristite “svemirsku” deku ili termofor da ostanete topli tijekom spavanja – Održavanje vatre dok spavate ne mora uvijek biti idealno, tako da pronalaženje drugih načina da ostanete topli može biti korisno. Ako možete kuhati vodu, koristite to da napunite praznu bocu stavite pod pokrivač. Još bolje, koristite jeftini Mylar pokrivač.

On može zadržati toplinu reflektirajući vašu tjelesnu toplinu natrag prema vama. Osim toga, Mylar deke imaju mnoge druge primjene – na primjer, možete ih koristiti kao solarne pećnice, zaklon od kiše ili čak i kao signalnu antenu za radio ili telefon.

4. Koristite limenke kave za vatru – Stara limenka kava (ili bilo koja odbačena limenka) može služiti i kao štednjak ili prijenosna vatra – jednostavno ispunite ju sa petrolejom u gelu i zapalite.

5. Higijena sa sodom bikarbonom – Higijena ne bi trebala trpjeti čak ni u situaciji preživljavanja, a najbolji i najjeftiniji način da se zadrži je sa sodom bikarbonom. Višenamjenski proizvod možete koristiti kao dezodorans, pastu za zube, vodicu za usta, čak i kao sapun, i šampon.

6. Znati gdje možete dobiti besplatnu hranu – Mnogi fast food restorani izbacuju višak hrane na kraju dana, tako da možete na kraju dana pitati za ostatke prije nego što ih bace u kontejner za smeće. Naravno, tvrtka možda neće raditi u situaciji katastrofe, tako da ovaj trik možda neće biti primjenjiv. Imajući zalihe hrane u svojem ruksaku je još uvijek vaš najbolji način za izbjegavanje gladi u hitnim slučajevima.

7. Ostanite mobilni – Naučite kako živjeti uz pomoć ruksaka je važno za preživljavanje, jer to znači da možete ostaviti svoje mjesto života kada god to poželite. Beskućnici se nikada neće raspakirati, što im olakšava da se kreću i budu mobilni.

8. Imajte uvijek budno oko – Kad živite na ulici ili na otvorenom, vaša imovina lako može biti ukradena. Kad god se želite odmoriti, provjerite da li je vaš ruksak zaštićen ili ga možete koristi kao jastuk.

9. Upoznajte se s vašom trenutnom lokacijom – Prije nego što se skrasite na jednom mjestu, upoznajte se s vašom lokacijom, saznajte gdje su izvori hrane i skloništa, pronađite najsigurnija područja, i pronađite najbolje izlaze. Također, upoznavanje ljudi oko vas je dobar način kako bi se ocijenila sigurnosti i boravak na tom području.

10. Ostanite pozitivni – Lako možete pasti u beznađe kada katastrofe dođe, ali je važno se boriti. Imajući pozitivan pogled i ako ste usredotočeni na cilj (što može biti ponovno ujedinjenje s obitelji ili vraćanje u normalu), možete zadržati motiviranost i nadahnutost unatoč izazovima.

11. Uvijek imati pričuvni plan – Gdje god da završite, važno je imati plan B. Beskućnici mogu potvrditi da život na ulicama donosi nove izazove svaki dan, tako da ste u mogućnosti se prilagoditi kada se promijene okolnosti, i to je ključno za ostanak na životu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: PREPPERS · Tags: , , , , , ,