Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » A PAPA IH ZOVE U EUROPU: Pogledajte kako islamski teroristi uništavaju i pale crkvu na Filipinima! (VIDEO)

A PAPA IH ZOVE U EUROPU: Pogledajte kako islamski teroristi uništavaju i pale crkvu na Filipinima! (VIDEO)

isis-crkvaPredsjednik Filipina Duterte je nakon dolaska na vlast zauzeo vrlo oštar stav prema Americi, UN-u i Zapadu, a za Putina je rekao da mu je idol. Pogledajte što je njegova zemlja dobila na ‘poklon’ nakon toga

Dok papa poziva na mir i suživot, dotle islamisti trgaju i gaze katoličke svetinje, razbijaju kipove Marije i Isusa, skrnave i pale crkve. I, naravno, ubijaju svećenike i vjernike.

Teroristi ISIL-a na Filipinima – Filipini, kako to zvuči apologetima terorizma koji lamentiraju da se oni “samo osvećuju bijelcima za kolonijalizam” i slično – razorili su potpuno katoličku crkvu svete Marije, gazeći figuru malog Isusa, razbijajući križeve i ostale kršćanske ikone, a kad su sve zgazili i razbili katedralu su zapalili.

Inače ta teroristička grupa koja se bori u ime brojne islamske zajednice na Filipinima trenutno vodi rat kako bi uspostavila kalifat u Marawiju, gradu u kom su muslimani postali većinsko stanovništvo.

Domicilno stanovništvo Filipina je pak uglavnom katoličko, Filipini su od rijetkih dalekoistočnih zemalja s pretežno katoličkim stanovništvom.

ISIL se na Filipinima udružio s lokalnim džihadističkim grupama poput Maute i Abu Sayyafa, a grad su zauzeli prošlog mjeseca, uzimajući kršćane za taoce. Ubijali su svakog tko nije znao recitirati stihove iz Kurana, a na gradske džamije su izvjesili zastave ISIL-a. Predsjednik Rodrigo Duterte je uveo 60-dnevnu vojnu upravu za cijeli otok Mindanao, gdje je smješten Marawi, te poveo vojnu ofenzivu protiv islamista, uz zračne udare.

Vlasti na Filipinima vjeruju da su brojni borci koji se bore u Marawiju za ISIL stranci koji su doputovali na Filipine iz Europe i s Bliskog istoka kako bi uspostavili ISIL-ov kalifat. ISIL-ova medijska agencija Amaq News je to potvrdila s dva propagandna videa iz okupiranog Marawija. Posljednji, pušten ovog tjedna, pokazuje kako džihadisti razaraju katedralu Svete Marije, a možete ga vidjeti gore.

Snimljen je na sličan način kao i videa koja pokazuju desterukciju muzeja u Mosulu u Iraku: teroristi trgaju i ruše kipove unutar rimokatoličke crkve, udaraju ih macolama i gaze nogama, ruše veliki križ, gaze figuru malog Isusa, a onda rastrgnu fotografije sa slikama pape Benedikta. Na kraju sve stave na hrpu i zapale, a u zadnjim kadrovima se vidi kako cijela crkva gori. Među teroristima je bilo i teenagera, sudeći po snimci.

“To je blasfemija! To je neprihvatljivo! Očito je da su njihovi postupci posve izvan ovog svijeta. To je demonski!”; zavapio je biskup Marawija Edwin de la Peña of Marawi u pismu koje je poslao Katoličkoj bislupskoj konferenciji Filipina, prema listu Philippine Inquirer. “Bijesni smo zbog ovog događaja. Po našoj vjeri se stvarno gazi”.

De la Peña je prethodno potvrdio otmicu oca Teresita Soganuba, zajedno s većim brojem crkvenih dužnosnika i vjernika nakon što su teroristi poharali grad. Pretpostavlja se da su mrtvi. “Također apeliramo na papu Franju da moli za nas i da zamoli teroriste da oslobode taoce, u ime čovječnosti”, rekao je on. To je bilo prije dva dana; papa se za sad još nije oglasio.
 

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,