Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » A PAPA IH ZOVE U EUROPU: Pogledajte kako islamski teroristi uni┼ítavaju i pale crkvu na Filipinima! (VIDEO)

A PAPA IH ZOVE U EUROPU: Pogledajte kako islamski teroristi uništavaju i pale crkvu na Filipinima! (VIDEO)

isis-crkvaPredsjednik Filipina Duterte je nakon dolaska na vlast zauzeo vrlo o┼ítar stav prema Americi, UN-u i Zapadu, a za Putina je rekao da mu je idol. Pogledajte ┼íto je njegova zemlja dobila na ‘poklon’ nakon toga

Dok papa poziva na mir i su┼żivot, dotle islamisti trgaju i gaze katoli─Źke svetinje, razbijaju kipove Marije i Isusa, skrnave i pale crkve. I, naravno, ubijaju sve─çenike i vjernike.

Teroristi ISIL-a na Filipinima ÔÇô Filipini, kako to zvu─Źi apologetima terorizma koji lamentiraju da se oni ÔÇťsamo osve─çuju bijelcima za kolonijalizamÔÇŁ i sli─Źno ÔÇô razorili su potpuno katoli─Źku crkvu svete Marije, gaze─çi figuru malog Isusa, razbijaju─çi kri┼żeve i ostale kr┼í─çanske ikone, a kad su sve zgazili i razbili katedralu su zapalili.

Ina─Źe ta teroristi─Źka grupa koja se bori u ime brojne islamske zajednice na Filipinima trenutno vodi rat kako bi uspostavila kalifat u Marawiju, gradu u kom su muslimani postali ve─çinsko stanovni┼ítvo.

Domicilno stanovni┼ítvo Filipina je pak uglavnom katoli─Źko, Filipini su od rijetkih dalekoisto─Źnih zemalja s prete┼żno katoli─Źkim stanovni┼ítvom.

ISIL se na Filipinima udru┼żio s lokalnim d┼żihadisti─Źkim grupama poput Maute i Abu Sayyafa, a grad su zauzeli pro┼ílog mjeseca, uzimaju─çi kr┼í─çane za taoce. Ubijali su svakog tko nije znao recitirati stihove iz Kurana, a na gradske d┼żamije su izvjesili zastave ISIL-a. Predsjednik Rodrigo Duterte je uveo 60-dnevnu vojnu upravu za cijeli otok Mindanao, gdje je smje┼íten Marawi, te poveo vojnu ofenzivu protiv islamista, uz zra─Źne udare.


Vlasti na Filipinima vjeruju da su brojni borci koji se bore u Marawiju za ISIL stranci koji su doputovali na Filipine iz Europe i s Bliskog istoka kako bi uspostavili ISIL-ov kalifat. ISIL-ova medijska agencija Amaq News je to potvrdila s dva propagandna videa iz okupiranog Marawija. Posljednji, pu┼íten ovog tjedna, pokazuje kako d┼żihadisti razaraju katedralu Svete Marije, a mo┼żete ga vidjeti gore.

Snimljen je na sli─Źan na─Źin kao i videa koja pokazuju desterukciju muzeja u Mosulu u Iraku: teroristi trgaju i ru┼íe kipove unutar rimokatoli─Źke crkve, udaraju ih macolama i gaze nogama, ru┼íe veliki kri┼ż, gaze figuru malog Isusa, a onda rastrgnu fotografije sa slikama pape Benedikta. Na kraju sve stave na hrpu i zapale, a u zadnjim kadrovima se vidi kako cijela crkva gori. Me─Ĺu teroristima je bilo i teenagera, sude─çi po snimci.

ÔÇťTo je blasfemija! To je neprihvatljivo! O─Źito je da su njihovi postupci posve izvan ovog svijeta. To je demonski!ÔÇŁ; zavapio je biskup Marawija Edwin de la Pe├▒a of Marawi u pismu koje je poslao Katoli─Źkoj bislupskoj konferenciji Filipina, prema listu Philippine Inquirer. ÔÇťBijesni smo zbog ovog doga─Ĺaja. Po na┼íoj vjeri se stvarno gaziÔÇŁ.

De la Pe├▒a je prethodno potvrdio otmicu oca Teresita Soganuba, zajedno s ve─çim brojem crkvenih du┼żnosnika i vjernika nakon ┼íto su teroristi poharali grad. Pretpostavlja se da su mrtvi. ÔÇťTako─Ĺer apeliramo na papu Franju da moli za nas i da zamoli teroriste da oslobode taoce, u ime ─Źovje─ŹnostiÔÇŁ, rekao je on. To je bilo prije dva dana; papa se za sad jo┼í nije oglasio.
 

 
(dnevno.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,