Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KRVAVO LICE PROPAGANDE MAINSTREAM MEDIJA: Otac poznatog sirijskog dječaka razotkrio kako su Amerika i ‘bijele kacige’ lagali svijetu (VIDEO)

KRVAVO LICE PROPAGANDE MAINSTREAM MEDIJA: Otac poznatog sirijskog dječaka razotkrio kako su Amerika i ‘bijele kacige’ lagali svijetu (VIDEO)

sirija-djecakOtac trogodišnjeg dječaka koji je ozlijeđen tijekom zračnog napada u Alepu Omran Daqneesh, čiju fotografiju su 2016. naširoko distribuirali zapadni mediji, ispričao je novinarima televizije RT kako su pokušali iskoristiti patnje njegovog djeteta

Novinari RT su uspjeli raskrinkati jednu od najstrašnijih laži o Siriji – priču o dječaku koji je nazvan “simbolom patnje Alepa”.

Muhamed Heir Daqneesh je rekao kako je njegov sin lakše ranjen u bombardiranju, ali da su militanti preuveličali dječakove ozljede.

“Oni (militanti) su više puta tvrdili u njihovim medijima da je on mrtav; zatim su počeli govoriti da je ipak živ. Njima ne treba vjerovati”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, pobunjenici su počeli snimati njegovog sina dok je bio u kući. Kada je Daqneesh izašao i pitao gdje su djeca, pokazalo se da su u bolnici. Daqneesh je naglasio da su mu dijete odveli u bolnicu samo da bi ga fotografirali.

“Bio sam zauzet, spašavao sam obitelj, a (militanti) su za to vrijeme snimali kako moja obitelj izlazi iz kuće (da bi iskoristili snimke za propagandu). Govorim vam kao pred bogom: da sam znao da ću se izvući, fotografirao bih ljude iz organizacija koji su mi se obraćali. Nikada ranije nisam vidio takve organizacije”, rekao je Daqneesh.

Otac malog Omran također je priopćio da se nakon što je sirijska vojska oslobodila Alep njegova obitelj vratila kući.

“Hvala Bogu, situacija se sada popravlja, vojska nastupa i oslobađa teritorij. Mi smo se vratili u svoje domove. Život se popravlja”, dodao je.

Zapadni mediji su 2016. objavili šokantne snimke s dječakom Omran koji je spašen iz porušene zgrade tijekom zračnog napada u Alepu.

Zapadni novinari također su za napade okrivili vladu Bashara al Assada i ruske zračno-kozmičke snage. Ministarstvo obrane Rusije negiralo je ove tvrdnje i dalo niz dokaza da nema veze s ovim incidentom.
 

 
Ranije je službena predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da mnogobrojni igrači, kako u regiji tako i izvan njega, pokušavaju iskoristiti lažne informacije radi smjene režima u Siriji.

Prije neki dan je otac Omran Daqneesh ispričao za RT da su “bijeli kacige” dugo fotografirali njegovog sina, prije nego što su mu pružili pomoć. On je izjavio da je težina njegovih rana preuveličana i da su fotografije iskorištene za njihove ciljeve.

Zapadni mediji su 2016. objavili šokantne snimke s dječakom Omran koji je spašen iz porušene zgrade tijekom zračnog napada u Alepu.

Novinarka CNN-a Christiane Amanpour je u intervjuu sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom njemu pokazala fotografiju dječaka i pitala može li navesti njegovo ime.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,