Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Amerika bez ikakvih dokaza našla dežurnog krivca za katarsku krizu! Da da pogodili ste to je…

Amerika bez ikakvih dokaza našla dežurnog krivca za katarsku krizu! Da da pogodili ste to je…

trump-hakiranjeSAD sumnjaju da su “ruski hakeri” hakirali novinsku agenciju u Kataru, što je izazvalo diplomatski skandal u regiji, priopćila je televizija CNN, pozivajući se na izvore upoznate s istragom

Ranije je objavljeno da FBI pruža pomoć Kataru u istrazi o hakiranju.

“Američki dužnosnici kažu da je cilj Rusa bio stvoriti napetost između SAD i njenih saveznika”, naveo je CNN, ali nije naveo nikakve dokaze za to.

Novinska agencija Katara je jedini medij u zemlji preko kojeg se objavljuju službene informacije koje se odnose na vlasti Emirata.

Agencija je tek četiri sata nakon hakiranja uspjela povratiti kontrolu nad internetskom stranicom. Pri tome su pokušaji hakiranja internet stranice i naloga agencija na društvenim mrežama nastavljeni tijekom čitavog dana.

Ranije je objavljeno da su vlasti UAE blokirale pristup katarskim medijima na internetu, uključujući i popularnu satelitsku televiziju “Al Jazeera”, nakon što su hakeri upali na web stranicu državne novinske agencije Katara i na njoj objavili izjavu katarskog emira o potpori Iranu i palestinskom pokretu Hamas.

Što se krije iza izjave Donald Trumpa o udaru Arapa na Katar

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da je moguć “kraj užasa terorizma” nakon što su arapske države proglasile Katar za izvor financiranja ekstremizma.

“Arapske države su saopćile da će zauzeti čvrst stav prema financiranju ekstremizma, kao i da sve veze ukazuju na Katar. Moguće je da će to biti početak kraja užasa terorizma”, napisao je Trump na Twitteru.

Prema riječima američkog lidera, ugodno je vidjeti kako posjete Saudijskoj Arabiji i susret s predstavnicima 50 arapskih država donose plodove.

U ponedjeljak su Egipat, Saudijska Arabija, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati objavili da prekidaju diplomatske odnose s Katarom, optuživši Dohu da podržava terorističke organizacije i destabilizirati situaciju na Bliskom istoku.

Vlasti istočnog dijela Libije, Jemena, Maldiva i Mauricijusa kasnije su, također, saopćile da prekidaju diplomatske odnose s Katarom.
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,