Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Srpska pravoslavna crkva šokirala izjavom: ‘Ne želimo gay predsjednicu vlade’

Srpska pravoslavna crkva šokirala izjavom: ‘Ne želimo gay predsjednicu vlade’

gay-ministricaPrema najavama srpskih medija, novoizabrani predsjednik i bivši premijer Aleksandar Vučić najavio je nešto što se nikada u povijesti nije dogodilo…

Nakon što je Vlada Srbije dobila prvu ministricu koja se deklarira kao osoba homoseksualne orijentacije, prema najavama srpskih medija, novoizabrani predsjednik i bivši premijer Aleksandar Vučić najavio je nešto što nitko nije očekivao.

“Vučić je prelomio i donio odluku da će državu voditi Ana Brnabić”, pišu naslovnice današnjih srpskih dnevnih novina.

Kada ju je pozvao u Vladu, Vučić je vrlo pozitivno govorio o svojoj suradnici. “Ana je pripadnik gay populacije. Ona to ne skriva i s ponosom ističe. Ona je toliko fina i ljupka, rekla mi je: “Predsjedniče, ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada govoriti…”, a ja sam odgovorio: Ne, mene zanima samo tvoj rezultat, a znam koliko si stručna i vrijedna”, rekao je Vučić i dodao:

“Baš me briga, to je njeno pravo, mene zanima njen rezultat. Ako mi možete izvući nešto loše iz njene biografije, u njoj nema mrlja – to je žena koja je mnogo učinila za sve nas i veoma se radujem našem zajedničkom radu. Ona ima izvanrednu energiju, a mene samo zanima što će biti njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom”, zaključio je Vučić.

SPC ne želi gay predsjednicu vlade

U međuvremenu, beogradski mediji tvrde da se izboru Ane Brnabić navodno protivi Srpska pravoslavna crkva zbog njezine spolne orijentacije, te da su vođa socijalista (SPS) Ivica Dačić i tajkun Bogoljub Karić lobirali kod SPC-a da utječe na izbor Dačića za mandatara.

Prema navodima lista Blic, sve do prije nekoliko dana Vučić je bio blizu odluke da vođenje vlade prepusti Ani Brnabić “zbog rezultatat koje je u posljednjih devet mjeseci postigla”, ali su se stvari počele mijenjati “nakon što je glavni tajnik Predsjedništva Nikola Selaković bio na sastanku s nekoliko vladika SPC-a”. “Na osnovu onoga što je dio vladika rekao bilo je jasno da se protive da to bude Brnabić.

Također, bilo je jasno da je za neke utjecajne vladike u SPC-u najprihvatljivija opcija da Dačić bude novi šef vlade”, piše Blic pozivajući se na neimenovane izvore. – O tome sam saznala iz medija, a ne od Vučića.

Razmislila bih o toj ponudi, ali u ovom trenutku ne razmišljam jer ima puno stvari koje treba učiniti, a do kojih mi je jako stalo. Trudim se da sve što se događa ne utječe na mene te da ostanem predana tome da završim započeto u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, izjavila je potencijalna buduća premijerka za srpske medije.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,