Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Njemačka vlada pretresla dom i osudila stariju ženu na novčanu kaznu od 1350 eura zbog anti imigrantskog vica na Facebooku

Njemačka vlada pretresla dom i osudila stariju ženu na novčanu kaznu od 1350 eura zbog anti imigrantskog vica na Facebooku

njemacka-internet-policijaVlasti u Njemačkoj su uhitile i novčano kaznile stariju gospođu koja je „lajkala” i podijelila anti-ISIS meme na društvenim medijima

62-godišnjakinja je kažnjena sa 1350 eura od strane tiranske njemačke vlade nakon što je podijelila sliku na njezinoj Facebook stranici, piše Breitbart.

62-godišnja stanovnica Berlina Jutta B. iz Lichtenberga je uhićena te je njezin dom pretresla policija nakon što je podijelila slika na Facebooku pod nazivom „Imate li nešto protiv izbjeglica?”

Za dijeljenje slike, koja je uključivalo komentare koji su omalovažavali migrante, žena je osuđena na novčanu kaznu od 1.350 eura, navodi njemački list Berliner Morgenpost.

Nakon uhićenja i naknadne kazne, Facebook je blokirao Juttin račun. Na sudu je izjavila da je lajkala i podijelila sliku bez da je pročitala sadržaj. „Volim podijeliti smiješne stvari”, rekla je na sudu.

Tužiteljstvo je proglasilo njezin postupak kao „izričito sposoban za poticanje mržnje i klevetanje ljudskog dostojanstva drugih”.

Na slici je prikazan tekst koji se pita: „Imate li nešto protiv izbjeglica?” je imao brojne komentare, uključujući „Da, strojnice i ručne granate”, bio je pregledan i podijeljen od strane još 500 ljudi, uključujući i jednog koji je prijavio 62-godišnjakinju policiji.

U reakciji, drugi korisnici Facebooka su poslali ovoj umirovljenici uvredljive poruke. Ljevičarska ekstremistička skupina Anti-Fascist Action ili Antifa, poslala je ženi prijetnje smrću.

Antifa ima veliku prisutnost u Berlinu u onome što se naziva „autonomnim zajednicama”, gdje ilegalno žive u skvotovima i često rade nerede i tuku se s policijom. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,