Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » 99 posto ruskih balističkih projektila je u stanju borbene pripravnosti

99 posto ruskih balističkih projektila je u stanju borbene pripravnosti

rusija-projektiliRuski ministar obrane Sergej Shoigu kaže da 99% balističkih raketa njegove zemlje su u stanjua borbene pripravnosti, a 96% od njih je stalno spremno za lansiranje, kako bi spriječile nuklearni rat

„Danas, sila strateških projektila se održava na razini koja omogućava pouzdano rješavanje nuklearnog zadataka. Ukupno 99% projektila je u borbenoj spremnosti i 96% je stalno spremno za neposredno lansiranja„ – rekao je Shoigu tijekom konferencije.

On je dodao da Rusija trenutno razvija najnapredniji raketni sustav koji će imati sposobnost zaobići ešalonski proturaketni obrambeni sustav.

To je objavljeno dan nakon što je američka vojska provela svoj prvi povijesni test presretanja interkontinentalnih balističkih raketa (ICBM).

Nakon ispitivanja, Sjeverna Koreja je objavila da je spremna za testiranje i lansiranje ICBM-a.

Jedna od državnih novina u zemlji izvijestila je u srijedu da sjevernokorejska vojska čeka nalog njihovog vođe Kim Jong-una da testira pravi ICBM.

Pjongjang je također naglasio da nema stranih sila koje bi mogle zaustaviti njihov napredak prema tome da Sjeverna Koreja postane nuklearna i raketna snaga.

Sredinom svibnja, Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda je pozvalo Pjongjang da ne poduzima nikakve daljnje raketne testove.

Sjeverna Koreja, pod nizom sankcija zbog svojih raketa i nuklearnog programa, kaže da razvija oružje kao sredstvo odvraćanja protiv prijetnje SAD-a.

Sjeverna Koreja je također rekla da neće odustati od svojih programa razvoja raketa i nuklearnog oružja, osim ako SAD-a ne okonča svoje neprijateljstvo prema Pyongyangu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,