Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » 99 posto ruskih balisti─Źkih projektila je u stanju borbene pripravnosti

99 posto ruskih balisti─Źkih projektila je u stanju borbene pripravnosti

rusija-projektiliRuski ministar obrane Sergej Shoigu ka┼że da 99% balisti─Źkih raketa njegove zemlje su u stanjua borbene pripravnosti, a 96% od njih je stalno spremno za lansiranje, kako bi sprije─Źile nuklearni rat

ÔÇ×Danas, sila strate┼íkih projektila se odr┼żava na razini koja omogu─çava pouzdano rje┼íavanje nuklearnog zadataka. Ukupno 99% projektila je u borbenoj spremnosti i 96% je stalno spremno za neposredno lansiranjaÔÇ× – rekao je Shoigu tijekom konferencije.

On je dodao da Rusija trenutno razvija najnapredniji raketni sustav koji će imati sposobnost zaobići ešalonski proturaketni obrambeni sustav.

To je objavljeno dan nakon ┼íto je ameri─Źka vojska provela svoj prvi povijesni test presretanja interkontinentalnih balisti─Źkih raketa (ICBM).

Nakon ispitivanja, Sjeverna Koreja je objavila da je spremna za testiranje i lansiranje ICBM-a.

Jedna od dr┼żavnih novina u zemlji izvijestila je u srijedu da sjevernokorejska vojska ─Źeka nalog njihovog vo─Ĺe Kim Jong-una da testira pravi ICBM.

Pjongjang je tako─Ĺer naglasio da nema stranih sila koje bi mogle zaustaviti njihov napredak prema tome da Sjeverna Koreja postane nuklearna i raketna snaga.

Sredinom svibnja, Vije─çe sigurnosti Ujedinjenih naroda je pozvalo Pjongjang da ne poduzima nikakve daljnje raketne testove.

Sjeverna Koreja, pod nizom sankcija zbog svojih raketa i nuklearnog programa, ka┼że da razvija oru┼żje kao sredstvo odvra─çanja protiv prijetnje SAD-a.

Sjeverna Koreja je tako─Ĺer rekla da ne─çe odustati od svojih programa razvoja raketa i nuklearnog oru┼żja, osim ako SAD-a ne okon─Źa svoje neprijateljstvo prema Pyongyangu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,