Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Izbori u Velikoj Britaniji otkazani – teroristički napad u Londonu će izazvati beskonačno izvanredno stanje

Izbori u Velikoj Britaniji otkazani – teroristički napad u Londonu će izazvati beskonačno izvanredno stanje

london-napad-policijaBritanska vlada sada uzima obzir ukidanje glasovanja na neodređeno vrijeme nakon terorističkih napada u Londonu u subotu navečer u kojem je poginulo najmanje sedam osoba

Terezija May je sazvala hitnu sjednicu odbora Vlade za hitne intervencije u nedjelju ujutro, gdje se predviđa da će proglasiti izvanredno stanje – produžavajući izvanredno stanje već u Manchesteru nakon napada prije 2 tjedna.

Prema policiji, kombi je pokosio pješake na London Bridgeu, a ostale žrtve su izbodene i upucane u nizu koordiniranih istovremenih napada.

Nakon napada, američki predsjednik Donald Trump je objavio na Twitteru da su napadi potvrdili potrebu da se zabrane putovanja kao dodatni stupanj sigurnosti za američke građane.

Daily Mail je javio da su napad su došli u manje od dva tjedna nakon što je 22 ljudi ubijeno od strane bombaša samoubojica Salmana Abedija na koncertu Ariana Grande u Manchesteru.

Nije bilo odmah najava hoće li biti dodatnih suspenzije nakon najnovijeg incidenta – koji je došao samo nekoliko dana prije nego što će birači izaći na birališta 8. lipnja.

Međutim neki oblik pauze je izgleda vjerojatan jer su političari i javnost podjednako šokirani drugim činom stravičnog nasilja na ulicama velikog britanskog grada.

Mark Oxley je objavio peticiju na Change.org uz naslov: „Ja sam prilično siguran da se visok postotak stanovništva u Velikoj Britaniji slaže da sada nije vrijeme da se održe opći izbori, nakon drugog razornog napada vjerujem da je vrijeme da se da prioritet sigurnosti našoj zemlji i njezinim ljudima, i to je razlog zašto vas pozivam da otkažete izbore u doglednoj budućnosti.”

Peticija je u vrlo ranoj fazi s nekoliko potpisa iako je nekoliko Twitter korisnika napravilo slične pozive.

Jedan je napisao: „Bilo bi idealno da se suspendiraju izbori te da se spriječi tranzicija vlade usred ove krize.”

Drugi je rekao: „Nikada nisam mislila da ću ovo reći. Mislim da je potrebno otkazati izbore. Trebamo uložiti svu koncentraciju u rješavanje ove krize.”

I jedan korisnik je napisao: „Sada nije vrijeme za opće izbore. Ono što sada počinitelji žele, nesigurnost i nemir. Opozovite izbore!!!”

Premijerka Terezija May je održala hitan sastanak odbora Vlade u nedjelju ujutro. Vidjet ćemo razvoj situacije.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,