Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KRENUO KONAČNI OBRAČUN: Rusija napokon ispalila krstareće rakete na ISIL. ‘Sve su mete uništene’

KRENUO KONAČNI OBRAČUN: Rusija napokon ispalila krstareće rakete na ISIL. ‘Sve su mete uništene’

kalibr-raketaUdar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate “Admiral Essen” i podmornice “Krasnodar”

Rusija je s ratnog broda i podmornice ispalila četiri krstareće rakete iz Sredozemnog mora na mete džihadističke skupine tzv. Islamske države blizu grada Palmire u Siriji, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane.

Udar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate “Admiral Essen” i podmornice “Krasnodar”, a ciljevi su bili militanti i njihova postrojenja istočno od Palmire.

“Sve su mete uništene”, priopćilo je ministarstvo.

Rusija je upozorila Sjedinjene Države, Tursku i Izrael prije ispaljivanja raketa, navodi ministarstvo. U priopćenju nije navedeno vrijeme napada, a posljednji poznati napad krastarećim raketama Kalibr s fregate na militante u Siriji Rusija je izvela u studenome, javila agencija RIA.

“Krasnodar” i “Admiral Essen” dio su ruske Crnomorske flote. Moskva je u rujnu 2015. počela udare na Siriju podržavajući režim predsjednika Bashara al-Assada.

Primirje su u prosincu 2016. dogovorile snage lojalne režimu i pobunjeničke skupine, no ono se ne odnosi na džihadiste Islamske države.
 

(vecernji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,