Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » ─îLAN BILDERBERG GRUPE: ‘Trump izgleda jo┼í nije shvatio da napu┼ítanje Pari┼íkog sporazuma traje godinama. A poku┼íali smo mu utuviti u glavu da klimatske promjene nisu LA┼ŻNE!’

─îLAN BILDERBERG GRUPE: ‘Trump izgleda jo┼í nije shvatio da napu┼ítanje Pari┼íkog sporazuma traje godinama. A poku┼íali smo mu utuviti u glavu da klimatske promjene nisu LA┼ŻNE!’

trump-junckerJedna od najve─çih prevara stolje─ça, globalno zagrijavanje, je poljuljano novim stavovima ameri─Źkog predsjednika Trumpa. Establi┼íment ─çe poku┼íati sve, samo da vrati la┼żnu politiku klimatskih promjena na pravi put

Europa bi morala jasno re─çi Sjedinjenim Dr┼żavama da napu┼ítanje Pari┼íkog sporazuma o klimi nije jednostavan proces i da bi postizanje dogovora o potpunom napu┼ítanju moglo trajati godinama, rekao je u srijedu predsjednik Europske komisije i ─Źlan Bildeerberg grupe Jean-Claude Juncker.

‘Europska du┼żnost je re─çi: nije to samo tako’, rekao je Juncker na konferenciji o budu─çnosti Europe koju je organizirala njema─Źka udruga poslodavaca BDA.

Amerikanci ne mogu samo tako napustiti sporazum o klimi. (Ameri─Źki predsjednik Donald) Trump vjeruje u to jer ne zna pojedinosti. Zapravo, treba nekoliko godina da bi se SAD izvukao iz obveza koje proizlaze iz potpisanog ugovora, dodao je ─Źelnik EK.

Klimatski sporazum je jasan: moraju pro─çi tri, ─Źetiri godine od njegova stupanja na snagu, dakle pro┼ílog studenoga, da bi ga se moglo napustiti. Tako da ideje tipa ‘Ja sam Trump, ja sam Amerikanac, Amerika prva, napu┼ítam sporazum’ jednostavno ne dolaze u obzir. Poku┼íali smo to Trumpu razjasniti u Taormini tijekom summita G7 vrlo jednostavnim re─Źenicama na njema─Źkom. ─îini se da nismo uspjeli, ali pravila su pravila i svi ih se moraju pridr┼żavati. I nije sve ┼íto pi┼íe u pravilima ili me─Ĺunarodnim ugovorima ‘fake news’. Tih se stvari valja dr┼żati, poentirao je Juncker.


Trump se nešto ranije oglasio na Twitteru, u jeku medijskih izvješća da će se SAD povući iz Pariškog sporazuma o klimi, napisavši da će uskoro objaviti svoje namjere.

Objavit ću svoju odluku o Pariškom sporazumu u idućih nekoliko dana, napisao je Trump.

Naknadno je u novoj objavi napisao da ─çe odluku obznaniti u ─Źetvrtak u 15 sati po lokalnom vremenu.

Portal Politico izvijestio je da Trump planira povla─Źenje iz tog sporazuma, a drugi portal Axios navodi, pozivaju─çi se na dva neidentificirana izvora koji su izravno upu─çeni u tu odluku, da je Trump odlu─Źio napustiti taj sporazum.

Prema Axiosu, Bijela ku─ça treba donijeti odluku o tome ho─çe li to biti formalno povla─Źenje za koje bi moglo biti potrebno tri godine ili ─çe iza─çi iz UN-ovog ugovora na kojemu se temelji taj sporazum.

Trump je obe─çao u svojoj predizbornoj kampanji 2016. da ─çe povu─çi Sjedinjene Dr┼żave iz Pari┼íkog sporazuma i pove─çati va─Ĺenje nafte, plina i ugljena u SAD-u.

Tijekom pro┼ílotjednih summita u Europi, me─Ĺunarodni ─Źelnici pa ─Źak i papa Franjo pozvali su Trumpa da ne napu┼íta Pari┼íki sporazum.

Jeste li znali da je zajve─çi zagovornik globalnog zagrijavanja, Al Gore, u 1996. godini izjavio da ─çe se sav lad na Arktiku otopiti do 2013. godine? Danas led na Arktiku nije nikada bio deblji, a Al Gore je zaradio stotine milijuna dolara na svojoj prevari.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , ,