Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Treći američki nosač aviona plovi ka Sjevernoj Koreji u nadi da će započeti rat

Treći američki nosač aviona plovi ka Sjevernoj Koreji u nadi da će započeti rat

nocac-aviona-sadSjedinjene Države šalje treći nosač zrakoplova prema Sjevernoj Koreji, u nastojanju da se odvrati Pjongjang od svog nuklearnog programa

Washington je poslao i treći američki nosač aviona “Nimitz” u zapadni dio Tihog oceana kako bi se pridružio američkim ratnim brodovima stacioniranim u blizini obale Korejskog poluotoka, u svjetlu krize koja je eskalirala zbog nuklearnih pokusa Pjongjanga, izvijestili su mediji, pozivajući se na izvore

Situacija na Korejskom poluotoku se tijekom posljednjih mjeseci pogoršala zbog niza lansiranja raketa i nuklearnih proba koje provodi Sjeverna Koreja. Kao odgovor na akcije Pjongjanga Sjedinjene Države su prve u regiji rasporedile nosač zrakoplova “Karl Vinson”, kojem se u svibnju pridružio “Ronald Reagan”.

Raspoređivanje “Nimetza” označava rijedak trenutak kada su ukupno tri udarne grupe istovremeno raspoređene u jednoj regiji, rekao je izvor za “Glas Amerike”.

Američki mediji su izvijestili da bi američki predsjednik Donald Trump mogao narediti napad na Sjevernu Koreju zbog njene vojne aktivnosti. Visoki dužnosnici Sjeverne Koreje saoćtili su da je zemlja spremna za nuklearni napad u slučaju američke vojne agresije.

Najnovije lansiranje sjevernokorejske balističke rakete izvedeno je 21. svibnja. Raketa zemlja-zemlja navodno je letjela oko 500 kilometara prije nego što je pala u Japansko more u blizini ekskluzivne ekonomske zone Japana.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,