Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » NASA prema Suncu šalje sondu koja će mu prići sedam puta bliže od bilo kojeg ljudskog aparata, a tehnologiju za put na Mjesec više nemaju

NASA prema Suncu šalje sondu koja će mu prići sedam puta bliže od bilo kojeg ljudskog aparata, a tehnologiju za put na Mjesec više nemaju

sunce-sondaNASA planira sljedećeg ljeta lansirati svemirsku istraživačku sondu čiji zadatak će biti da se Suncu približi na rekordno malu udaljenost

Američka svemirska agencija je tim povodom objavila:

“Bit će to misija Solar Probe Plus (SPP). Planiramo je u ljeto 2018. godine. Sonda treba poletjeti između 31. srpnja i 19. kolovoza, a ponijet će je raketa-nosač Delta IV-Heavy “.

Sonda se treba Suncu približiti na 3,9 milijuna milja (6,2 milijuna kilometara).

Ovo znači da će našoj zvijezdi biti bliže nego planet Merkur.

NASA tvrdi da će njena sonda biti prvi aparat koji će “opipati” Sunce jer će mu biti sedam puta bliže od bilo kojeg aparata koji je ćovek napravio.

SPP će biti “načičkan” aparaturom koja treba istražiti “vanjsku atmosferu Sunca”, odnosno – prikupiti podatke koji znanstvenicima trebaju pomoći da nađu odgovore na pitanja o “fizičkim karakteristikama Sunčeve atmosfere” koja desetljećima intrigiraju fizičare.

NASA računa da će uz pomoć sonde doći do mnogo precizinijih saznanja koja će omogućiti davanje preciznijih prognoza “Svemirske klime koja utječe na Zemlju, satelite i astronaute u svemirskim borodovima”.

Osnovna misija sonde trajat će samo 11 dana.

Sjetimo se nedavnog intervjua NASA-inog astronauta u kojem je priznao da NASA više nema tehnologiju za slanje ljudi na Mjesec, tvrdeći da je „uništena prije mnogo godina”.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , ,