Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Ruski lovac ‘Suhoj’ upozorio američki zrakoplov ‘Posejdon’ iznad Crnog mora – na udaljenosti od samo 6 metara!

Ruski lovac ‘Suhoj’ upozorio američki zrakoplov ‘Posejdon’ iznad Crnog mora – na udaljenosti od samo 6 metara!

su-30-poseidonRusko Ministarstvo obrane potvrdilo da je ruski borbeni avion “Su-27″ na Dan pobjede 9. svibnja presreo američki izviđački zrakoplov “posejdon P-8″ iznad Crnog mora

Ruska kontrola zračnog prostora otkrila je iznad neutralnih voda Crnog mora “zračnu metu” koja se približavala državnoj granici Rusije.

Rusi su odmah radi presretanja podigli dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga PZO Južnog vojnog okruga.

Potom je ruski pilot “identificirao metu” kao američki izviđački zrakoplov “posejdon P-8″.

“Bliski susret” dogodio se u podne, a dva zrakoplova mimoišla su se na svega 20 stopa ili 6 metara.

Predstavnica Ratne mornarice SAD kapetan Pamela Kunce potvrdila je da se ruski lovac Su-27 približio američkoj letjelici dok je ona ispunjavala redovni zadatak u međunarodnom zračnom prostoru.

Kako prenosi Sputnjik, ruski lovac je izveo manevar “pozdrava” američkog pilota, nakon čega je američki izviđački zrakoplov promijenio smjer i udaljio se od ruskih granica.

Navedeno je da je po mišljenju zapovjednika američkog aviona suradnja dva zrakoplova bila sigurna i profesionalna.

Ranije je američko Ratno zrakoplovstvo podiglo dva lovca F-22 i zrakoplov za rano otkrivanje E-3 radi presretanja dva ruska tupoljeva-95 u blizini obale Aljaske.

Priopćeno je bilo da su lovci pratili ruske bombardere “dok ovi nisu promijenili pravac prema svojoj bazi na istoku Rusije”.

Ministarstvo obrane Rusije je više puta saopćavalo da se svi letovi Zračno-kozmičkih snaga realiziraju u strogom skladu sa međunarodnim pravilima.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,