Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Samo 16 ruskih specijalaca odbilo pet napada 300 pripadnika Islamske države

Samo 16 ruskih specijalaca odbilo pet napada 300 pripadnika Islamske države

ruski-spedijalciNITKO OD RUSA NIJE POGINUO IAKO SU TERORISTI KORISTILI I ARTILJERIJU I RAKETNE BACAČE

Samo 16 ruskih vojnih specijalaca uspjelo je – bez i jednog jedinog poginulog u svojim redovima – da dan i pol u Siriji, na istoku njene provincije Alepo, odbijati napade oko 300 odlično naoružanih i uvježbanih pripadnika Islamske države.

U sirijskom ratu im je zadatak bio da korigiraju vatru vladinog topništva i ruskog zrakoplovstva.

Upravo su se vratili u Moskvu, a njihov zapovjednik – čiji identitet, iz razumljivih razloga, nije otkriven – ispričao je da su odbili pet napada višestruko nadmoćnijeg protivnika.

“Nas su i do tada povremeno gađali artiljerijom. Međutim, jednog jutra je počeo masovni artiljerijski udar po našim položajima. Koristili su i višecjevne raketne bacače “Grad” i minobacače. Uskoro se pojavio i šehid-mobil. Zaustavili smo ga dirigiranom raketom. Detonacija je bila strašna. Postavili smo obranu i prihvatili borbu”.

Naveo je da su tijekom dana bila četiri napada i da su sva četiri uspješno odbijena.

Nastupila je noć koja je iskorištena da se miniraju prilazi položajima koje je grupa držala.

Zapovjednik je otkrio da su se od naredne zore stvari dalje razvijale ovako:

“Uslijedio je novi napad. Gustoća vatre ‘bila je velika, ali je strašno samo prvih minuta. Odbili smo i taj napad. Kad su sirijski vojnici to vidjeli – ohrabrili su se i vratili na svoje pozicije. Mi smo Sirijcima dali koordinate svih borbenih točaka terorista i otišli na svoje prvobitne položaje. Sirijski vojska je nastavila ono što smo mi započeli, a uništili smo im jedan šehid-mobil, jedan tenk i dva borbena vozila pješaštva. Broj ubijenih terorista tada nismo ni utvrđivali”.

Uspjeh svoje skupine objasnio je ovako:

“Prošli smo bez gubitaka jer smo imali dobre zaklone i položaje. Na našoj strani je bila prednost u kvaliteti oružja jer smo imali i, toplinske nišane. Prednost je donijela i naša obučenost.”

Tada je i sirijska vojska “odradila” svoje, pa su preživjeli teroristi bili prinuđeni se povući.

To je omogućilo i Sirijcima i ruskim specijalcima da pažljivo pregledaju bojno polje, a ustanovili su da su poginuli pripadnici Islamske države imali modernu stranu opremu i specijalna sredstva.

Zapovjednik ruskih specijalaca naglašava:

“Bili su vrlo dobro opremljeni. Sve na njima i kod njih je bilo strano: odjeća, oružje, medicinski preparati. Među poginulima je bilo i crnaca”.

Specijalci Ministarstva obrane Rusije smatraju se elitom Oružanih snaga RF.

Ne bez zasluge, prozvani su “kirurzima suvremenog ratovanja” .

Vladimir Putin je već izjavio da će “Grupu 16″ odlikovati i da će im odlikovanja osobno uručiti.
 

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,