Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » METEOROLOZI NAJAVLJUJU APOKALIPSU: ‘Opasni toplinski valovi na Balkanu bit će glavni problem’

METEOROLOZI NAJAVLJUJU APOKALIPSU: ‘Opasni toplinski valovi na Balkanu bit će glavni problem’

ljeto-2017Meteorolozime je javno objavljivanje panike poput fetiša. Prošlog ljeta se za malo nismo kupali koliko je voda bila hladna, a ovog ljeta najavljuju toplinsku apokalipsu

Meteorolozi navode za ovo ljeto:

Dugotrajna toplina, uključujući nekoliko opasnih toplinskih valova, bit će glavni problem diljem južne i istočne Europe tijekom ovog ljeta, stoji u dugoročnoj prognozi AccuWeathera.

S druge strane, diljem Velike Britanije i Irske predviđa se izostanak trajne topline. Između ovih područja niz grmljavinskih oluja protezat će se od Francuske do Poljske i Češke.

Dugo, vruće ljeto s produljenim razdobljima iznadprosječne do ekstremne topline, obuhvatit će područje od Italije do Balkanskog poluotoka.

Opasni toplinski valovi očekuju se u srpnju i kolovozu, a temperature od 32°C bit će uobičajene tijekom ljeta.

Zbog ovakvog vremena očekuje se limitirana količina kiše u istočnoj Europi, što će povećati rizik od sušnih uvjeta unatoč obilnim oborinama od siječnja do travnja.

Nakon naglih hladnoća i mraza tijekom proljeća, usjevi bi mogli pretrpjeti još mnogo štete zbog nedostatka kiše i intenzivne topline tijekom ljeta.
 
(vecernji.hr)

Filed under: KLIMA · Tags: , ,