Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ: NATO u panici, Bondsteel je na udaru!

RUSIJA PRAVI VOJNU BAZU U REPUBLICI SRPSKOJ: NATO u panici, Bondsteel je na udaru!

putin-vojskaNATO upozorava da Rusija namerava napraviti vojnu bazu u Bosni i Hercegovini, točnije u Republici Srpskoj i da će ona biti pretnja njihovom Bondsteelu na Kosovu

Oni tvrde da je američka baza na Kosovu, koja je jedna od najvećih njihovih baza izvan granica SAD-a, na meti Rusije i da Putin po svaku cijenu želi da se vojno ustoliči u gotovo u srcu Europe.

Ruska baza mogla bi biti u Mahovljanima, kod Banjaluke. Sa te pozicije Moskva raketama može kontrolirati gotovo čitavu Europu, a posebno Jadransko more. Rusija na ovaj način, saznajemo, želi kompenzirati ulazak Crne Gore u NATO.

Podsjetimo, Rusija ima već humanitarni centar u Nišu, za koji NATO uporno tvrdi da je tajna baza Rusije u ovom dijelu Europe i Balkana.

Velike zapadne sile, zbog toga, od Srbije traže da se zatvori Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, jer je, kako tvrde, to baza za ruske špijune, a ne objekt za pomoć stanovništvu u izvanrednim situacijama i obuku.

S druge strane, Moskva od Beograda zahtjeva da riješi status njihove baze u Nišu, na isti način na koji je se riješava transport NATO vojnika, što znači da i ruski vojnici imaju diplomatski status i da biti izuzeti od kaznenog progona u Srbiji.

Ovu priču aktualizirao je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić koje rekao da je sporazum na čekanju od 2014. godine i da će o njegovom potpisivanju s premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati ovih dana.

On je naglasio da Rusija više ne izdvaja novac za centar u Nišu zbog neriješenog diplomatskog statusa i da bi trebalo to riješiti ili ga zatvoriti.
 

(informer.rs)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,