Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIJELOMNA VIJEST: AGROKOR NAPOKON OBJAVIO – ‘Du┼żni smo 40 milijardi kuna, ali to nije sve!’ Gdje su nestale milijarde iz mirovinskih fondova?

PRIJELOMNA VIJEST: AGROKOR NAPOKON OBJAVIO – ‘Du┼żni smo 40 milijardi kuna, ali to nije sve!’ Gdje su nestale milijarde iz mirovinskih fondova?

konzum-todaAgrokor je irskoj burzi dostavio podatke o zadu┼żenosti. Zadu┼żenost, kako navode u priop─çenju iznosi ne┼íto vi┼íe od 40 milijardi kuna, ali samo za dio tvrtki i to na datum 31. o┼żujka

Dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odgo─Ĺenoj poreznoj obvezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Pro┼íirene Grupe, nego samo dugovanje najve─çih 19 dru┼ítava: Agrokor d.d., Konzum d.d., Velpro centar d.o.o., Konzum d.o.o. Sarajevo, Tisak d.d., Jamnica d.d., Agrokor trgovina d.o.o., Belje d.d., Dijamant a.d., Pik Vrbovec ÔÇô mesna industrija d.d., Frikom d.o.o., Zvijezda d.d., Roto Dinamic d.o.o., Ledo d.d., Vupik d.d., Pik-Vinkovci d.d., Velpro BH d.o.o., Sarajevski Kiseljak d.d., Ledo d.o.o. ─îitluk.

“Gore navedeni financijski podaci nisu revidirani, izvedeni su iz internih izvje┼ítaja upravlja─Źkog ra─Źunovodstva i podlije┼żu financijskim postupcima Pro┼íirene Grupe u pogledu zatvaranja izvje┼ítajnog razdoblja na kraju financijskog razdoblja, a isto tako podlije┼żu reviziji u postupku izvanredne uprave u skladu s pravnim okvirom te ni na koji na─Źin ne predstavljaju priznanje ili prihva─çanje bilo kakvih zahtjeva u postupku prijave tra┼żbina.”, ka┼żu iz Agrokora.

Najve─çi neosigurani bankovni zajmodavac bila je Sberbank

“Zaklju─Źno s 31. o┼żujkom 2017. godine, Pro┼íirena Grupa imala je 13,833 milijardi kuna neosiguranih i nenapla─çenih bankovnih zajmova. Zaklju─Źno s 31. o┼żujkom 2017. godine, najve─çi neosigurani bankovni zajmodavac bila je Sberbank sa 8,169 milijardi kuna.

Zaklju─Źno sa 31. o┼żujkom 2017.godine, Pro┼íirena Grupa imala je 7,341 milijarda kuna nenapla─çenih obveznica, od kojih 9.875% predstavljaju obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2019. godine (2,232 milijardi kuna), 9.125% obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2020. godine (2,417 milijardi kuna), a 8.875% obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2020. godine (2,078 milijardi kuna) i Europski komercijalni zapisi ukupnog iznosa od 614 milijuna kuna koji dospijevaju u lipnju i kolovozu 2017.”, stoji u obja┼ínjenju koje donosi Agrokor u dokumentu.

Dobavlja─Źima je du┼żan vi┼íe od 6 milijardi kuna

“Dug dobavlja─Źima iznosi 6,238 milijardi kuna, Zaklju─Źno sa 31. o┼żujkom 2017. godine, od svih dobavlja─Źa navedenih u analitici, na┼í najve─çi dobavlja─Ź bio je TDR d.o.o. koji ─Źini gotovo 3% na┼íih obaveza prema dobavlja─Źima. Dodatno, iznos od 6,238 milijardi kuna naveden u tablici uklju─Źuje gotovo 1,377 milijardi kuna osiguranog duga.”


Agrokor poziva sve da se ne pouzdaju u dosadašnja izvješća

Agrokor je u obavijesti burzi napisao i da je 27. travnja 2017. godine objavio, da je Hrvatska Grupa, u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama identificirala mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim financijskim izvještajima.

“Agrokor d.d., u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, je nadalje identificirao mogu─çnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim konsolidiranom financijskim izvje┼ítajima. Ove provjere i dalje su u tijeku. Slijedom toga, Agrokor d.d. poziva dionike da se ne pouzdaju u njegova postoje─ça konsolidirana financijska izvje┼í─ça sve do okon─Źanja provjera u cijelosti, a sukladno rezultatima i razja┼ínjenja cjelokupne situacije.”, poru─Źili su.

“Nema pokretanja bilo kakvih ovr┼ínih radnji ili sudskih postupaka”

Podsje─çaju i na Lex Todori─ç te vjerovnike “upozoravaju na ─Źinjenicu da zbog moratorija odre─Ĺenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopu┼íteno poduzimanje bilo kakvih ovr┼ínih radnji, pokretanje sudskih postupaka, kori┼ítenje pravnih lijekova i poduzimanje drugih sli─Źnih radnji protiv Hrvatske Grupe tijekom trajanja postupka izvanredne uprave.”
 
A gdje su tek gubici mirovinskih fondova koji su kupovali Agrokorove dionice?

Agrokor Ukupne Obveze 31.03.2017. by Index.hr on Scribd


 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,