Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PRIJELOMNA VIJEST: AGROKOR NAPOKON OBJAVIO – ‘DuĆŸni smo 40 milijardi kuna, ali to nije sve!’ Gdje su nestale milijarde iz mirovinskih fondova?

PRIJELOMNA VIJEST: AGROKOR NAPOKON OBJAVIO – ‘DuĆŸni smo 40 milijardi kuna, ali to nije sve!’ Gdje su nestale milijarde iz mirovinskih fondova?

konzum-todaAgrokor je irskoj burzi dostavio podatke o zaduĆŸenosti. ZaduĆŸenost, kako navode u priopćenju iznosi neĆĄto viĆĄe od 40 milijardi kuna, ali samo za dio tvrtki i to na datum 31. oĆŸujka

Dugovanje po dospjelim kamatama, ostalim zajmovima, rezervacijama, odgođenoj poreznoj obvezi i ostalo ne prikazuju dugovanje cjelokupne Proơirene Grupe, nego samo dugovanje najvećih 19 druơtava: Agrokor d.d., Konzum d.d., Velpro centar d.o.o., Konzum d.o.o. Sarajevo, Tisak d.d., Jamnica d.d., Agrokor trgovina d.o.o., Belje d.d., Dijamant a.d., Pik Vrbovec – mesna industrija d.d., Frikom d.o.o., Zvijezda d.d., Roto Dinamic d.o.o., Ledo d.d., Vupik d.d., Pik-Vinkovci d.d., Velpro BH d.o.o., Sarajevski Kiseljak d.d., Ledo d.o.o. Čitluk.

“Gore navedeni financijski podaci nisu revidirani, izvedeni su iz internih izvjeĆĄtaja upravljačkog računovodstva i podlijeĆŸu financijskim postupcima ProĆĄirene Grupe u pogledu zatvaranja izvjeĆĄtajnog razdoblja na kraju financijskog razdoblja, a isto tako podlijeĆŸu reviziji u postupku izvanredne uprave u skladu s pravnim okvirom te ni na koji način ne predstavljaju priznanje ili prihvaćanje bilo kakvih zahtjeva u postupku prijave traĆŸbina.”, kaĆŸu iz Agrokora.

Najveći neosigurani bankovni zajmodavac bila je Sberbank

“Zaključno s 31. oĆŸujkom 2017. godine, ProĆĄirena Grupa imala je 13,833 milijardi kuna neosiguranih i nenaplaćenih bankovnih zajmova. Zaključno s 31. oĆŸujkom 2017. godine, najveći neosigurani bankovni zajmodavac bila je Sberbank sa 8,169 milijardi kuna.

Zaključno sa 31. oĆŸujkom 2017.godine, ProĆĄirena Grupa imala je 7,341 milijarda kuna nenaplaćenih obveznica, od kojih 9.875% predstavljaju obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2019. godine (2,232 milijardi kuna), 9.125% obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2020. godine (2,417 milijardi kuna), a 8.875% obveznice s pravom prvenstva koje dospijevaju 2020. godine (2,078 milijardi kuna) i Europski komercijalni zapisi ukupnog iznosa od 614 milijuna kuna koji dospijevaju u lipnju i kolovozu 2017.”, stoji u objaĆĄnjenju koje donosi Agrokor u dokumentu.

Dobavljačima je duĆŸan viĆĄe od 6 milijardi kuna

“Dug dobavljačima iznosi 6,238 milijardi kuna, Zaključno sa 31. oĆŸujkom 2017. godine, od svih dobavljača navedenih u analitici, naĆĄ najveći dobavljač bio je TDR d.o.o. koji čini gotovo 3% naĆĄih obaveza prema dobavljačima. Dodatno, iznos od 6,238 milijardi kuna naveden u tablici uključuje gotovo 1,377 milijardi kuna osiguranog duga.”


Agrokor poziva sve da se ne pouzdaju u dosadaơnja izvjeơća

Agrokor je u obavijesti burzi napisao i da je 27. travnja 2017. godine objavio, da je Hrvatska Grupa, u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, u preliminarnim provjerama identificirala mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim financijskim izvjeơtajima.

“Agrokor d.d., u uskoj suradnji sa svojim savjetnicima, je nadalje identificirao mogućnost postojanja potencijalnih nepravilnosti u svojim konsolidiranom financijskim izvjeĆĄtajima. Ove provjere i dalje su u tijeku. Slijedom toga, Agrokor d.d. poziva dionike da se ne pouzdaju u njegova postojeća konsolidirana financijska izvjeơća sve do okončanja provjera u cijelosti, a sukladno rezultatima i razjaĆĄnjenja cjelokupne situacije.”, poručili su.

“Nema pokretanja bilo kakvih ovrĆĄnih radnji ili sudskih postupaka”

Podsjećaju i na Lex Todorić te vjerovnike “upozoravaju na činjenicu da zbog moratorija određenog sukladno Zakonu o izvanrednoj upravi, izrijekom nije dopuĆĄteno poduzimanje bilo kakvih ovrĆĄnih radnji, pokretanje sudskih postupaka, koriĆĄtenje pravnih lijekova i poduzimanje drugih sličnih radnji protiv Hrvatske Grupe tijekom trajanja postupka izvanredne uprave.”
 
A gdje su tek gubici mirovinskih fondova koji su kupovali Agrokorove dionice?

Agrokor Ukupne Obveze 31.03.2017. by Index.hr on Scribd


 
(index.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,