Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Wikileaksov Assange ponudio Comeyu posao: ‘Gdin. Comey zna gdje su mnoga tijela zakopana’

Wikileaksov Assange ponudio Comeyu posao: ‘Gdin. Comey zna gdje su mnoga tijela zakopana’

assange-comeyA za one koji misle da Assange jednostavno trola nedavno otpuštenog Comeya, on je objavio još jedan tweet koji metaforički (a možda i doslovno) objašnjava razloge za ponudu za posao, uz napomenu da „Comey zna gdje su pokopana mnogi tijela.”

U međuvremenu, Assange je “twitnuo” da će “WikiLeaks” rado razmisliti o tome da angažira Jamesa Comeya u uredu u Washingtonu ne bi li dobro istražio vladu SAD.

Assange je dodao da je izvor iz FBI rekao da će iz Biroa “početi curiti kao sa Nijagare”.

“Ali molim vas, prijatelji iz FBI, šaljite pune dokumente ili će ih, kao što znate, mediji spinati”, dodao je Assange.

“Otpuštanje Comeya bitće izuzetna blagodat za transparentnost. Hoće li se kandidirati 2020?”, twitao je Assange.

Zviždači bivši zaposlenik NSA Edward Snowden optužio je američku administraciju za “političko uplitanje” u smjenu direktora FBI-a Jamesa Comeya, a Julianne Assange ga je pozvao da radi za “WikiLeaks”.
 

 

On je podsjetio svoje sljedbenike na 1993. godinu, kad je tadašnji američki predsjednik Bill Clinton otpustio šefa FBI William Schonesa, nakon što je ovaj odbio podnijeti ostavku nakon preporuke glavnog pravobranitelja. Schones, koji je bio optužen za etničko nasilje, bio je jedini čelnik FBI koji je otpušten.

“Gospodin Comey zna gdje su mnogi leševi zakopani. Rad za ‘WikiLeaks’ ispunjava. James, nemojte postati još jedan lobisa za Glock ili Donkin”, napisao je Assange.

SnoWden je “retwitao” nekoliko objava povlačeći paralelu između Watergatea, uz tvrdnje da su Trump i Schonesa otpustili Comeya zbog istrage.

Tijekom istrage Watergatea, predsjednik Richard Nixon pokušao je otpusti specijalnog tužitelja Archibalda Coxa, ali glavni pravobranitelj i njegov zamjenik podnijeli su ostavke nakon što su odbili poduzeti akciju.

Comey je otpušten u utorak, nekoliko dana poslije svjedočenja pred Odborom Senata za pravosuđe zbog navodne umiješanosti Rusije u prošlogodišnjim predsjedničkim izborima.

“Na stranu politike: Svaki Amerikanac bi trebao osuditi uplitanje politike u rad Biroa (FBI)”, napisao je Snowden na Twitteru.

Mnogi su tumačili iznenadni otkaz Comeya istragom o ruskoj umiješanosti u predsjedničke izbore, iako je zamjenik glavnog pravobranitelja Rod Rosenstein izjavio da je otpušten zbog načina na koji je vodio istragu o tome kako je Hillary Clinton koristila privatni server tijekom mandata državnog tajnika.

“Ovaj direktor FBI tražio je višegodišnju kaznu zatvora zbog mojih političkih aktivnosti. Ako se ja suprotstavljam njegovom opozivu, možeš i ti”, naveo je Snowden.

A za one koji misle da Assange jednostavno trola nedavno otpuštenog Comeya, on je objavio još jedan tweet koji metaforički (a možda i doslovno) objašnjava razloge za ponudu za posao, uz napomenu da „Comey zna gdje su pokopana mnogi tijela.”
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,