Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PREDSJEDNIK SJEVERNE KOREJE: Po─Źistit ─çu obavje┼ítajne organizacije SAD-a i Ju┼żne Koreje, te likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji

PREDSJEDNIK SJEVERNE KOREJE: Po─Źistit ─çu obavje┼ítajne organizacije SAD-a i Ju┼żne Koreje, te likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji

kim-jongSjedinjene Dr┼żave su du┼żne se formalno ispri─Źati i kazniti ljude koji su se spremali organizirati atentat na lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una

To je navedeno u priop─çenju koje je objavila slu┼żbena sjevernokorejska agencija CTAK.

Pyongyang optu┼żuje SAD i Ju┼żnu Koreju da su poku┼íale izolirajti i ugu┼íiti republiku. Washington se u priop─çenju naziva “zakulisnim organizatorom ─Źudovi┼ínih akata dr┼żavnog terorizma prema Sjevernoj Koreji, koji ne mogu pro─çi neka┼żnjeno”.

Ministarstvo za dr┼żavnu sigurnost ─çe “po─Źistiti” obavje┼ítajne organizacije SAD i Ju┼żne Koreje i likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji “do posljednjeg ─Źovjeka”, tvrdi Pyongyang.

Ovo ministarstvo je ranije objavilo da je ugrozilo tajnu zajedni─Źku operaciju Amerike i Ju┼żne Koreje. Prema navodima Ministarstva, suradnici obavje┼ítajne slu┼żbe ovih dr┼żava planirali su atentat na sjevernokorejskog ─Źelnika Kim Jong-una uz pomo─ç biokemijskih supstanci i infiltrirali su u Sjevernu Koreju svoje ljude.

Bijela ku─ça i CIA odbile su komentirati ovo priop─çenje.

Situacija u vezi sa Sjevernom Korejom pogor┼íala se u posljednje vrijeme uslijed raketnih proba u toj dr┼żavi i zajedni─Źkih vojnih vje┼żbi SAD i Ju┼żne Koreje u Japanskom moru.

Washington ne isklju─Źuje mogu─çnost vojnih djelovanja protiv Pjongjanga, ali priop─çava da ─çe prioritet biti ekonomski pritisak i sankcije.
 
(Sputnik)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,