Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PREDSJEDNIK SJEVERNE KOREJE: Počistit ću obavještajne organizacije SAD-a i Južne Koreje, te likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji

PREDSJEDNIK SJEVERNE KOREJE: Počistit ću obavještajne organizacije SAD-a i Južne Koreje, te likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji

kim-jongSjedinjene Države su dužne se formalno ispričati i kazniti ljude koji su se spremali organizirati atentat na lidera Sjeverne Koreje Kim Jong-una

To je navedeno u priopćenju koje je objavila službena sjevernokorejska agencija CTAK.

Pyongyang optužuje SAD i Južnu Koreju da su pokušale izolirajti i ugušiti republiku. Washington se u priopćenju naziva “zakulisnim organizatorom čudovišnih akata državnog terorizma prema Sjevernoj Koreji, koji ne mogu proći nekažnjeno”.

Ministarstvo za državnu sigurnost će “počistiti” obavještajne organizacije SAD i Južne Koreje i likvidirati sve neprijateljske agente u zemlji “do posljednjeg čovjeka”, tvrdi Pyongyang.

Ovo ministarstvo je ranije objavilo da je ugrozilo tajnu zajedničku operaciju Amerike i Južne Koreje. Prema navodima Ministarstva, suradnici obavještajne službe ovih država planirali su atentat na sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una uz pomoć biokemijskih supstanci i infiltrirali su u Sjevernu Koreju svoje ljude.

Bijela kuća i CIA odbile su komentirati ovo priopćenje.

Situacija u vezi sa Sjevernom Korejom pogoršala se u posljednje vrijeme uslijed raketnih proba u toj državi i zajedničkih vojnih vježbi SAD i Južne Koreje u Japanskom moru.

Washington ne isključuje mogućnost vojnih djelovanja protiv Pjongjanga, ali priopćava da će prioritet biti ekonomski pritisak i sankcije.
 
(Sputnik)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,