Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NARUČILA JEDNA EUROPSKA DRŽAVA: AL-JAZEERA SNIMILA ‘FALSE FLAG’ LAŽNI KEMIJSKI NAPAD NA CIVILE U SIRIJI

NARUČILA JEDNA EUROPSKA DRŽAVA: AL-JAZEERA SNIMILA ‘FALSE FLAG’ LAŽNI KEMIJSKI NAPAD NA CIVILE U SIRIJI

aljazeera-snimakIzvor tvrdi da je oko 30 vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, kao i 70 mještana s djecom koji su prevezeni iz izbjegličkog kampa, iskorišteno za snimanje na tri lokacije u pokrajini Idlib

Napad kemijskim oružjem pod “lažnom zastavom” na civile je nedavno snimila televizija Al-Jazeera stringers u Siriji, a snimanje je naručeno od od jedne europske zemlje, otkrio je vojni i diplomatski izvor u četvrtak, piše IW.

Učinkovitost TV-spektakla ‘bijelih šljemova’, u kojem se sirijske vlasti optužuju za napad sarinom na civile u Han Sejhun, inspirirala je teroriste da nastave snimati lažne ‘serije’.

Prema informaciji koja je potvrđena preko nekoliko kanala, suradnici televizijskog kanala Al Jazeera nedavno su snimili lažnu scenu navodnog kemijskog napada na civile od strane sirijske vojske “, rekao je izvor.

On je rekao da je tridesetak vatrogasnih vozila i vozila hitne pomoći, kao i 70 mještana s djecom koji su prevezeni iz izbjegličkog kampa, iskorišteno za snimanje na tri lokacije u pokrajini Idlib.

“Da bi se dobila prirodnosti snimka snimano je mobilnim telefonima iz nekoliko kutova, kao i kvadrokopterima. Nakon ‘procesa snimanja’ svakom sudioniku, uključujući i djecu, filmska ekipa je platila tisuću sirijskih funti i predala pakete hrane”, rekao je on.

“Višestruko i istovremeno postavljanje lažnih snimaka s ‘vrištećim’ komentarima na društvenim mrežama trebao se desiti u narednih nekoliko dana (do nedjelje) prema odvojenim naredbama autora i sponzora filma u jednoj europskoj zemlji”, dodao je izvor.

Evo kako je Al Jazeera odgovorila: “Ruska medijska agencija Sputnik je objavila lažnu vijest optužujući Al Jazeeru za snimanja postupno lažnog kemijskog napada na sirijske civile od strane sirijske vojske. Sputnikov izvor lažne vijesti su oni nazvali „vojni i diplomatski izvor”.

Al Jazeera obično ne komentira ono što druge agencije objavljuju, ali mreža je bila sama prisiljena odgovoriti na ove navode iz nekoliko razloga.

Poznato je da Sputnjik samo propagandni alat koji objavljuje lažne vijesti bez imalo srama i to je navelo nekoliko studijskih centara i mainstream medija.”
 
(sputniknews.com)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,