Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Amerikanci izglasali bizaran zakon o kontroli ruskih luka! Rusija kaže da je to objava rata

Amerikanci izglasali bizaran zakon o kontroli ruskih luka! Rusija kaže da je to objava rata

rusija-lukaImplementacija američkog nacrta zakona o kontroli nad ruskim lukama na Dalekom istoku predviđa vojni scenarij, što je jednako objavi rata, izjavio je za Sputnjik predsjednik Odbora za međunarodne poslove Savjeta federacije Rusije Konstantin Kosačov

Američka administracija može preuzeti pod posebnu kontrolu ruske luke Vladivostok, Nahodka i Vanjino u kontekstu provođenja sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Ovakva odredba nalazi prijedlogu zakona koji je u četvrtak usvojio Zastupnički dom američkog Kongresa.

“Nadam se da ovaj nacrt zakona nikada neće biti realiziran, jer njegova implementacija predviđa vojni scenarij u kome će američka vojska vršiti prisilnu inspekciju svih brodova.

Ova vrsta vojnog scenarija mi nije jasna, jer to znači objavu rata “, istaknuo je Kosačov.

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Odbora za obranu ruske Dume Andrej Krasov je rekao da se američka kontrola ruskih luka na Dalekom istoku ne uklapa u koncept održavanja međunarodne sigurnosti i naglasio da niti jedan američki brod neće ući u teritorijalne vode Rusije.

“Odgovor može biti samo jedan: na svaki neprijateljski potez prema Rusiji i našim saveznicima, administracija SAD će dobiti odgovarajući adekvatan odgovor.

U svakom slučaju, niti jedan američki brod neće ući u naše vode.

Naše oružane snage i flota imaju sva sredstva da strogo kazne one koji su se drznuli ući u naše teritorijalne vode”, rekao je ruski poslanik.

Prema njegovim riječima, “stav američke administracije ponovo se svodi na zveckanje oružjem“.

“Zveckaju u Europi, zveckaju oružjem na Bliskom istoku, a sada počinju zveckati oružjem u azijsko-pacifičkoj regiji”, istaknuo je.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,