Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SAD traži uhićenje Assangea: WikiLeaks objavio najstrože čuvanu ilegalnu tajnu CIA-e

SAD traži uhićenje Assangea: WikiLeaks objavio najstrože čuvanu ilegalnu tajnu CIA-e

assange-ciaOrganizacija WikiLeaks objavila je upute za upotrebu naprave koju CIA navodno koristi kako bi špijunirala ljude putem televizora i mobitela, pišu svjetski mediji

Softver za prisluškivanje “kao nešto iz Orwellove 1984″

Naprava nazvana Weeping Angel (Plačući anđeo) dospjela je na svjetske naslovnice prošli mjesec kada je WikiLeaks objavio da je CIA ugradila softver za prisluškivanje u Samsungove proizvode. Organizacija je softver opisala kao “nešto iz Orwellove 1984″.

Novi objavljeni dokumenti potvrđuju ranije tvrdnje o mogućnostima prisluškivanja i špijuniranja. CNN je objavio da američke vlasti planiraju zatražiti uhićenje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea.

WikiLeaks je “neprijateljska obavještajna služba” je razotkriva ilegalne rabote

Assange je trenutno u ambasadi Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao izručenje zbog optužbi za silovanje u Švedskoj. Trumpova administracija raspravlja o mogućim optužbama protiv njega za urotu, krađu vladine imovine te kršenje zakona o špijunaži.

Direktor CIA-e Mike Pompeo prošli je tjedan izjavio da je WikiLeaks “neprijateljska obavještajna služba” i prijetnja nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Glavni državni tužitelj Jeff Sessions izjavio je da je trenutno uhićenje Assangea prioritet.
 
(index.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,