Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » SAD tra┼żi uhi─çenje Assangea: WikiLeaks objavio najstro┼że ─Źuvanu ilegalnu tajnu CIA-e

SAD tra┼żi uhi─çenje Assangea: WikiLeaks objavio najstro┼że ─Źuvanu ilegalnu tajnu CIA-e

assange-ciaOrganizacija WikiLeaks objavila je upute za upotrebu naprave koju CIA navodno koristi kako bi špijunirala ljude putem televizora i mobitela, pišu svjetski mediji

Softver za prislu┼íkivanje “kao ne┼íto iz Orwellove 1984″

Naprava nazvana Weeping Angel (Pla─Źu─çi an─Ĺeo) dospjela je na svjetske naslovnice pro┼íli mjesec kada je WikiLeaks objavio da je CIA ugradila softver za prislu┼íkivanje u Samsungove proizvode. Organizacija je softver opisala kao “ne┼íto iz Orwellove 1984″.

Novi objavljeni dokumenti potvr─Ĺuju ranije tvrdnje o mogu─çnostima prislu┼íkivanja i ┼ípijuniranja. CNN je objavio da ameri─Źke vlasti planiraju zatra┼żiti uhi─çenje osniva─Źa WikiLeaksa Juliana Assangea.

WikiLeaks je “neprijateljska obavje┼ítajna slu┼żba” je razotkriva ilegalne rabote

Assange je trenutno u ambasadi Ekvadora u Londonu kako bi izbjegao izru─Źenje zbog optu┼żbi za silovanje u ┼ávedskoj. Trumpova administracija raspravlja o mogu─çim optu┼żbama protiv njega za urotu, kra─Ĺu vladine imovine te kr┼íenje zakona o ┼ípijuna┼żi.

Direktor CIA-e Mike Pompeo pro┼íli je tjedan izjavio da je WikiLeaks “neprijateljska obavje┼ítajna slu┼żba” i prijetnja nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Glavni dr┼żavni tu┼żitelj Jeff Sessions izjavio je da je trenutno uhi─çenje Assangea prioritet.
 
(index.hr)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , ,