Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJA VIJEST: Marine Le Pen proglasila pobjedu u prvom krugu!

NAJNOVIJA VIJEST: Marine Le Pen proglasila pobjedu u prvom krugu!

le-pen-izbori─îelnica krajnje desnice Marine Le Pen proglasila je pobjedu u prvom krugu izbora za predsjednika Francuske

Ona je pozdravila “povijesni rezultat” uz poruku da je u pitanju opstanak Francuske i da njezina stranka Nacionalni front nudi francuskom narodu “veliku alternativu”.

“Ovo je povijesni rezultat, prvi korak je napravljen. Vrijeme je da oslobodimo francuski narod od arogantne elite”, rekla je ona sa ┼íirokim osmijehom na licu, obrativ┼íi se odu┼íevljenim prista┼íama u svom izbornom sto┼żeru u Henin-Beaumonta, prenosi AFP.

Obećala je potom preko potrebnu raspravu o globalizaciji, proglasivši je otvorenom, a na kraju njezina govora intonirana je francuska nacionalna himna.

Le Pen, koja se u dana┼ínjem prvom krugu predsjedni─Źkih izbora kvalificirala, zajedno s neovisnim centristi─Źkim kandidatom Emmanuelom Macronom, za drugi krug zakazan za 7. svibanj, pozvala je ve─Źeras sve glasa─Źe “bez obzira na to za koga su danas glasali” da joj se pridru┼że kako bi formirali “nacionalno jedinstvo”, prenosi “Figaro”.

Ocijeniv┼íi da je napravljen “prvi korak” u prvom krugu, kandidatkinja krajnje desnice je istaknula da je postigla “povijesni rezultat” ┼íto, kako je ocijenila, podrazumijeva “ogromnu odgovornost”.

Predstaviv┼íi se kao “kandidatkinja naroda”, ona je svog protukandidata Macrona opisala kao nasljednika sada┼ínjeg socijalisti─Źkog predsjednika Francoisa Hollandea, zagovornika “divlje globalizacije”.

Le Pen se, ina─Źe, zala┼że za izlazak Francuske iz EU, za┼ítitu francuskih granica, o┼ítre mjere protiv imigracije i istjerivanje islamskih ekstremista.
 
(vestinet,tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,