Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » NAJNOVIJA VIJEST: Marine Le Pen proglasila pobjedu u prvom krugu!

NAJNOVIJA VIJEST: Marine Le Pen proglasila pobjedu u prvom krugu!

le-pen-izboriČelnica krajnje desnice Marine Le Pen proglasila je pobjedu u prvom krugu izbora za predsjednika Francuske

Ona je pozdravila “povijesni rezultat” uz poruku da je u pitanju opstanak Francuske i da njezina stranka Nacionalni front nudi francuskom narodu “veliku alternativu”.

“Ovo je povijesni rezultat, prvi korak je napravljen. Vrijeme je da oslobodimo francuski narod od arogantne elite”, rekla je ona sa širokim osmijehom na licu, obrativši se oduševljenim pristašama u svom izbornom stožeru u Henin-Beaumonta, prenosi AFP.

Obećala je potom preko potrebnu raspravu o globalizaciji, proglasivši je otvorenom, a na kraju njezina govora intonirana je francuska nacionalna himna.

Le Pen, koja se u današnjem prvom krugu predsjedničkih izbora kvalificirala, zajedno s neovisnim centrističkim kandidatom Emmanuelom Macronom, za drugi krug zakazan za 7. svibanj, pozvala je večeras sve glasače “bez obzira na to za koga su danas glasali” da joj se pridruže kako bi formirali “nacionalno jedinstvo”, prenosi “Figaro”.

Ocijenivši da je napravljen “prvi korak” u prvom krugu, kandidatkinja krajnje desnice je istaknula da je postigla “povijesni rezultat” što, kako je ocijenila, podrazumijeva “ogromnu odgovornost”.

Predstavivši se kao “kandidatkinja naroda”, ona je svog protukandidata Macrona opisala kao nasljednika sadašnjeg socijalističkog predsjednika Francoisa Hollandea, zagovornika “divlje globalizacije”.

Le Pen se, inače, zalaže za izlazak Francuske iz EU, zaštitu francuskih granica, oštre mjere protiv imigracije i istjerivanje islamskih ekstremista.
 
(vestinet,tanjug)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,