Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » TAJNI DOKUMENTI RAZOTKRILI DA SU SAVEZNICI ZNALI ZA HOLOKAUST I DOZVOLILI DA SE DOGA─ÉA – GODINAMA!

TAJNI DOKUMENTI RAZOTKRILI DA SU SAVEZNICI ZNALI ZA HOLOKAUST I DOZVOLILI DA SE DOGA─ÉA – GODINAMA!

holokaust-unNovootkriveni dokumenti dokazali su da su savezni─Źke snage u Drugom svjetskom ratu gotovo tri godine prije ulaska u borbu bile potpuno svjesne masovnih ubojstava, mu─Źenja i kr┼íenja ljudskih prava u Holokaustu – i punog opsega tih zlodjela koje je po─Źinio Adolf Hitler

Saveznici su tako─Ĺer i prije ulaska u Drugi svjetski rat imali i unaprijed pripremljene optu┼żnice za ratne zlo─Źine protiv Adolfa Hitlera i njegovih glavnih nacisti─Źkih zapovjednika.

Novi dokumenti UN-a, koji 70 godina nisu vidjeli svjetlost dana, pokazuju da su jo┼í u prosincu 1942. godine ameri─Źka, britanska i sovjetska vlada bile svjesne da je najmanje dva milijuna ┼Żidova ubijeno i da su ┼żivoti jo┼í pet milijuna u opasnosti, te su zbog toga pripremali optu┼żnice.

Unato─Ź tome, saveznici su vrlo malo u─Źinili da ih poku┼íaju spasiti ili pru┼żiti uto─Źi┼íte onima koji su u ┼żivotnoj opasnosti.

I zaista, Churchillov ministar Viscount Cranborne u o┼żujku 1943. izjavio je kako ┼Żidove ne treba smatrati specijalnim slu─Źajem te da je Britansko carstvo ve─ç prepuno izbjeglica.

Najve─çe sile komentirale su masovno ubojstvo ┼Żidova dvije i pol godine prije nego se do sada smatralo – kazao je autor knjige ‘Ljudska prava nakon Hitlera’ te profesor na londonskom sveu─Źili┼ítu SOAS Dan Plesch za Independent.

Pretpostavljalo se da se o tome slu┼żbeno saznali kad su otkriveni koncentracijski logori, ali javno su ubojstva komentirali jo┼í u prosincu 1942. – dodao je.

Plesch je naglasio i kako su Savezni─Źke sile pripremale optu┼żnice za ratne zlo─Źine na temelju svjedo─Źanstava ljudi koji su prokrijum─Źareni iz kampova, kao i Pokreta otpora u vi┼íe okupiranih dr┼żava. Izme─Ĺu ostalog, Plesch je otkrio i dokumente iz 1944. u kojima je Hitler optu┼żen za ratne zlo─Źine.

Profesor Plesch ka┼że da su Saveznici unato─Ź dokazima i tu┼żbama protiv nacista u─Źinili vrlo malo kako bi pomogli ljudima u opasnosti. Tvrdi i kako su napori Rooseveltovog izaslanika u UN-u, Herberta Pella, potisnuti od strane antisemita u ameri─Źkom Ministarstvu vanjskih poslova.

Pell je kasnije tvrdio da su pojedinci iz Ministarstva bili zabrinuti da ─çe biti ugro┼żene ekonomske veze izme─Ĺu SAD-a i Njema─Źke nakon rata, ukoliko se nastavi procesuiranje nacista.

Me─Ĺu razlozima koje su dali SAD i Britanija, u vezi suzbijanja krivi─Źnih gonjenja nacista, je to ┼íto su shvatili da ─çe bar netko od njih biti potreban kako bi se obnovila Njema─Źka i suo─Źila s komunizmom, koji je u to vrijeme smatran velikom opasno┼í─çu – naveo je Plesch.

holokaust-dokument
 
(jutarnji.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,